23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Pin-strips til reflow-miljøet

PTR, der er en af Hans Følsgaard A/S’ leverandører af termineringer, lancerer nu Serie 950, der er en serie af pin-strips til montage i et pick’n place miljø og til leaded (hulmonteret) reflow.

Konkurrencedygtig elektronikmontage i Vesten handler i høj grad om at overføre de manuelle montageprocesser til det automatiske pick’n place miljø. Selv om det i mange tilfælde er muligt at montere selv de mest besynderlige elektromekaniske komponenter, så er overflademontage ikke altid optimal. Der er fortsat komponenter, som med fordel bør hulmonteres, men dermed ikke være sagt, at montagen ikke kan udføres af montageautomater.
PTR fra Hans Følsgaard A/S’ portefølje af komponentproducenter leverer et utal af termineringsløsninger til printmontage. Disse termineringsblokke, headers, pin-strips og lignende produkter skal ideelt monteres i automatiske processer, men den efterfølgende brug stresser rene SMD-lodninger, så i mange tilfælde er det en fordel, at komponenterne er leadede – altså monteret gennem huller i printet.
Serie 950 er netop en familie af pin-strips, der kombinerer den nemme montage i pick’n place maskiner med en hulmontage. Men PTR har tænkt tanken til ende, så bagsiden af printet kan forsynes med loddepasta, og derved kan fastlodning af Serie 950 pin-strip komponenterne ske i en reflow-ovn efter den automatiske montage. Resultatet er en prisbillig, automatisk montage og en stabil pålodning på printet.
PTR har forsynet Serie 950 med lidt kortere pin-længder – 2,6mm – end normalt, så man sikrer en optimal loddekonus under reflow. Samtidigt leveres Serie 950 i tapes med bredder, der spænder fra 32mm til 88mm afhængigt af pol-antal. Hver komponent er forsynet med en plast hun-dummy, der fungerer som land for en pick’n place nozzle, og som bare skal fjernes før konnektering med stik eller et andet print.
Man skal i øvrigt lægge mærke til, at Serie 950 leveres med en pitch på både 5,0mm og 5,08mm – altså til metrisk og tommemål. Hvis man holder sine pin-strips på under tre poler, så er det reelt ligegyldigt, om man bruger metrisk eller imperial pitch. Med et fornuftigt pres på pick’ place nozzlen kan metriske komponenter placeres i imperial-pitch huller og omvendt. Det kan i visse tilfælde give en logistikfordel.

Hans Følsgaard A/S
Theilgaards Torv 1
4600 Køge
Køge Kommune
Danmark
CVR nummer: DK55028818
P nummer: 1008693761

Kontaktperson

HAJ
Helle Aaker Jensen
Head of Marketing & Sustainability
+45 43208666 haj@hf.net

Send til en kollega

0.062