23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Kølesmøremiddel giver besparelser og bedre arbejdsmiljø

De seneste fem år har AH Industries oplevet besparelser i forbrug samt et bedre arbejdsmiljø. Samtidig er rust på emnerne reduceret - alt sammen på grund af et nyt kølesmøremiddel.

AH Industries er leverandør og udvikler løsninger til vindmølleindustrien. Derfor er det store emner, som bearbejdes, og en stor del af bearbejdningen foregår i stålstøbegods. Det stiller krav til en vigtig faktor i processen, nemlig smøreolien og i særdeleshed kølesmøremidlet. Under bearbejdningen af emnerne bruger AH Industries naturligvis en stor mængde kølesmøremiddel, som er nødvendigt, dels for at beskytte værktøjerne og dels for at beskytte emnerne, bl.a. mod rust.

Nyt produkt gav bonus
Energiselskabet OK leverer kølesmøremidlerne til AH Industries og har gjort det igennem seks år. Siden skiftet til Rhenus TU30, som forhandles af OK, har AH Industries ikke oplevet de samme problemer, som ved tidligere anvendte kølesmøremidler.
”Rhenus TU 30 er drøjt i brug, hvilket betyder, at vi har kunnet reducere efterfyldningsprocenten med ca. 20 %. Vi er lykkedes med at vedligeholde brugskoncentrationen, samtidig med at vi har reduceret efterfyldningsprocenten, hvilket fører til en besparelse i det samlede forbrug,” fortæller Kenneth Bundgaard, som er supervisor ved AH Industries.

Leverandøren er også rådgiver og tekniker
”Det vigtigste for os i forhold til vores leverandør er kvalitet, pris og leveringstid,” fortæller Kenneth Bundgaard. ”Men derudover er det rigtig vigtigt, at vi har et tæt samarbejde med vores leverandør, når det handler om kølesmøremidlerne og tillid til, at vi får den nødvendige rådgivning og tekniske support. Den tillid har vi til OK og Lars Primdahl, som er vores faste kontaktperson og rådgiver hos OK,” slår han fast. ”Lars kommer jævnligt forbi og tager prøver, og dermed tager han eventuelle problemer i opløbet. Det betyder rigtig meget, at vi ikke skal holde ham op på, at nu skal han huske at tjekke op på det ene og det andet – det klarer han selv.”

”Når det handler om kølesmøremidler, er det vigtigt for os at se på, hvad den enkelte kundes behov, forventninger og krav er, og ikke mindst hvilke maskiner og bearbejdningsformer kunden arbejder med. Når det handler om kølesmøremidler, er vi i en verden, hvor det oftest handler om kompromisser, og vi skal så tæt på det perfekte som muligt,” forklarer Lars Primdahl, som er distriktschef for OK’s industrikunder og har mange års erfaring i jern- og maskinindustrien.

Også i AH Industries afdeling i Kolding, er der tilfredshed med produktet fra Rhenus. Udover pris og leveringstid er netop kvaliteten ekstrem vigtig. ”Vi har nogle relativt dyre værktøjer og kostbare emner, så det er vigtigt, at kølesmøremidlet teknisk lever op til kravene, så det ikke er her, at kæden springer af,” siger John Juhl Jensen, som er vedligeholdelsesansvarlig i Kolding.

Forbedret arbejdsmiljø
AH Industries er medlem af UN Global Compact, hvilket sammen med deres CSR politik sætter rammen for en målrettet indsats for at gøre arbejdsmiljøet så godt som muligt. Siden AH Industries skiftede kølesmøremidlet til Rhenus TU 30 har medarbejderne oplevet mindre hudgener og ubehagelig lugt fra maskinerne, og det betyder rigtig meget i virksomheden. ”Vi har færre problemer efter vi har skiftet til OK og Rhenus,” fortæller Kim Møller Jensen, som er CNC-operatør og uddyber: ”Som regel er kølesmøremidlet jo et ’usynligt’ produkt, men vi mærker det i høj grad, hvis det ikke fungerer. Ved vores tidligere leverandørs produkt, skulle vi skylle emnerne manuelt undervejs for at undgå rust. Desuden oplevede vi svampevækst, og det gav dårlig luft til stor gene for medarbejderne.”

OK a.m.b.a.
Åhave Parkvej 11
8260 Viby J
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK39170418
P nummer: 1003059024

Kontaktperson

AD
Anne Dyrholm
ady@ok.dk

Send til en kollega

0.048