23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Danske virksomheder ser lyst på fremtiden

En analyse blandt Fyns Kran Udstyr's kunder viser, at man i dansk industri og byggeri klart forventer et positivt år 2012. Svarene kommer fra knapt 500 forskellige danske virksomheder fra mange forskellige brancher.

Undersøgelsen er foretaget af Fyns Kran Udstyr A/S, som har adspurgt deres kunder om deres forventninger til 2012. Mere end 50 % af virksomhederne forventer et særdeles bedre år end 2011.

Undersøgelsen bekræfter den generelle stemning blandt danske virksomheder – optimismen er lukket ind igen. Virksomhederne har fået håbet tilbage og ser lyse tider forude.

En af årsagerne til den positive stemning blandt de danske virksomheder er bl.a. udsigten for dansk eksport. Over 70 % af virksomhederne forventer ifølge undersøgelsen enten den samme eller en større eksportandel her i 2012.

Der er også en god grund til denne optimisme, for ifølge Eksportrådet er der udsigt til fremgang, skriver Jan Aagard i magasinet Eksportfokus denne måned. Finanskrisen har sat sine spor på eksporten til Europa, men ser man udover de traditionelle markeder i Europa og vender blikket mod fjernmarkederne, er den danske eksport i vækst.

Det er blandt andet den svage euro, som øger fokus på fjernmarkederne som BRIC-landene og USA og derved forbedrer danske virksomheders konkurrenceevne på fjerneksportmarkederne.

Forfatter til artiklen: Eksportforeningen

Kilder: Morten V. Bech ved Fyns Kran Udstyr A/S & Magasinet Eksportfokus, Feb 2012

Fyns Kran Udstyr A/S
Brændekildevej 37, Bellinge
5250 Odense SV
Odense Kommune
Danmark
CVR nummer: DK28109539
P nummer: 1002961547

Send til en kollega

0.063