23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Würths ASSY 3.0 spånskruer er ETA-godkendt

Som de allerførste i Danmark har Würth Danmark A/S fået spånskruer ETA-godkendt. Sammen med ETA-godkendelsen følger retten til at CE-mærke ASSY 3,0 spånskruer.

Som de allerførste i Danmark har Würth Danmark A/S fået spånskruer ETA-godkendt! Med godkendelsen af deres ASSY 3.0 spånskruer kan Würth Danmark bevise, at spånskruerne har en højere kvalitet end den, der er angivet i EN 41592, som ligger til grund for CE-mærkningen, der i Danmark er påkrævet for spånskruer i bærende konstruktioner.

CE-mærkning
Ifølge EU's Byggevaredirektiv (89/106/EØF) skal producenter af byggevarer dokumentere, at deres produkter lever op til de krav, som lovgivningen stiller for at sikre miljø, sundhed og sikkerhed. Siden 1. august 2010 har det derfor været et krav, at spånskruer, der anvendes i bærende konstruktioner, lovmæssigt skal være CE-mærkede. Producenter af spånskruer har ret til at CE-mærke deres skruer, hvis de kan dokumentere, at de er produceret efter de anvisninger, som er beskrevet i EN 14592. Desværre er standarden behæftet med fejl, som betyder, at INGEN producenter har mulighed for at leve op til de stillede krav. Fejlene består bl.a. i, at det stål, som ift. standarden skal anvendes, er for hårdt/sprødt til at producere skruer af. Fejlene i EN 14592 er kendt og anerkendt af såvel de europæiske skrueproducenter som af de myndigheder, der udfærdiger EN-standarder for skruer.

ETA-godkendelse
Som alternativ til at producere skruerne på baggrund af anvisningerne i EN-standarden kan en producent få testet sine skruers egenskaber på et eksternt laboratorium og på den måde opnå en såkaldt ETA-godkendelse (European Technical Approval). En ETA-godkendelse betyder, at skruerne som minimum har de samme eller bedre egenskaber end skruer, der er produceret efter anvisningerne i EN-standarden. Derfor giver en ETA-godkendelse af spånskruer også producenten ret til at CE-mærke produktet efter EN 14592.

Som de allerførste på det danske marked har Würth fået deres ASSY 3.0 spånskruer ETA-godkendt. Kenny Holm, der er produktansvarlig hos Würth Danmark A/S, fortæller:
”For at få ETA-godkendelsen måtte vi underlægge os strenge krav til løbende test af de skruer, vi producerer, og strenge krav til tredjepartsovervågning, hvilket betyder, at alle vores skrueproducerende fabrikker ofte får uanmeldt besøg. Med ETA-godkendelsen følger en lang række forsøg og test af blandt andet belastningsevne og udtræksværdi. Fordelen ved ETA-godkendelsen i forhold til CE-mærkningen er, at forsøg fastslår skruens reelle tekniske specifikationer. Derfor var ETA-godkendelsen den bedste mulighed for os til at vise, at vores skruer har en bedre kvalitet end EN 14592 beskriver, og altså med rette også kan CE-mærkes.”

Bedre end standarden foreskriver
For ikke at underminere CE-mærket og ødelægge dets omdømme og troværdighed fravalgte Würth i begyndelsen af 2010 at CE-mærke deres spånskruer, da de på daværende tidspunkt ikke var blevet ETA-godkendt. Med ETA-godkendelsen af deres ASSY 3.0 spånskruer i hånden kan Würth nu med rette også CE-mærke deres spånskruer, da de er bedre end standarden foreskriver.

Würth Danmark A/S
Montagevej 6
6000 Kolding
Kolding Kommune
Danmark
CVR nummer: DK12561113
P nummer: 1002925398

Send til en kollega

0.048