23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Ny inverter-baseret AC/DC-strømkilde til GTAW (TIG) og SMAW (MMA) svejsning i høj kvalitet.

ESAB, en af verdens førende producenter af svejse- og skæreudstyr, lancerer nu en inverter-baseret AC/DC-strømkilde til GTAW (TIG)- og SMAW (MMA)-svejsning under navnet Heliarc™.

Heliarc leverer en enestående AC/DC-ydelse til GTAW (TIG)- og SMAW (MMA)-svejsning inklusive celluloseelektroder (E-XX10, E-XX11).

Heliarc strømkilden anvender inverter-teknologi, som leverer en markant højere energieffektivitet og en suveræn funktionalitet i en lettere, mindre og billigere udgave end ældre og mindre effektive maskiner baseret på SCR-teknologi.
Optimerede lysbueindstillinger, som er lette at opnå, gør det muligt for operatøren at svejse aluminium med en spidset wolframelektrode.

Wolframelektroden forbliver spids, hvilket forbedrer tændingen, Heatinputtet og lysbuestabiliteten med svejsninger af høj kvalitet til følge.
Heliarcs pulserende strøm muliggør en mindre HAZ-zone (Heat Affect Zone), en bedre styring af smeltebadet og mindre deformation.

I AC GTAW (TIG)-tilstand anvender strømkilden kun høj frekvens (HF) i forbindelse med tændingen af lysbuen, mens ældre strømkilder krævede en permanent høj frekvens. Heliarcs hurtigt reagerende AC-proces eliminerer behovet for høj frekvens under svejsearbejdet, hvilket nedsætter den elektriske støj og risikoen for interferens med elektronisk udstyr i nærheden. Endvidere kan højfrekvens deaktiveres til fordel for ESAB’s elektriske startmetode for TIG-lysbuen, når der svejses i områder, hvor høj frekvens ikke er tilladt.

Forbedrede AC-balancekontrolelementer giver en markant forbedret rengøring eller penetration sammenlignet med traditionelle AC/DC-strømkilder. Desuden er Heliarc forsynet med en AC-frekvensstyring, som fokuserer lysbuen til smalle svejsesømme og hurtigere fremføringshastighed. En reduktion af svejsesømmen har store fordele i forbindelse med at nedsætte omkostningerne og nedbringe forbruget af svejseforbrugsstoffer samt reducere buetiden, hvilket giver en forbedret effektivitet og et højere driftsoverskud.

Heliarc er også udstyret med (GTAW) TIG-svejsning med pulserende vekselstrøm (AC) fra 0,4 til maks. 2 Hz, hvilket er ideelt til svejsning af tyndt aluminium. Højeffektiv GTAW (TIG)-svejsning med pulserende jævnstrøm (DC) giver et ensartet svejseoutput, som kan styres præcist for at levere hurtigere fremføringshastigheder og bedre penetration. Ved at øge impulserne pr. sekund er det også muligt at forbedre lysbuestabiliteten og opnå en perfekt fusion mellem rå- og svejsetrådsmateriale.

Heliarcs kontrolpanel er let at konfigurere og betjene. Fem tydelige, logiske arbejdszoner gør det muligt for operatøren at vælge de funktioner og indstillinger, som kræves til en hurtig konfiguration og en fremragende lysbuestyring.

Alle betjeningselementer er placeret centralt. Brugervenlige knapper for "slope down", pulserende strøm, baggrundsstrøm, forstrømning af gas, efterstrømning af gas, impuls- og arbejdsfunktioner. Maskinens hukommelse kan gemme og hente op til 60 brugerdefinerede svejseprogrammer. Maskinens interne kommunikation er fuldt digital af hensyn til en høj præcision og reproducerbarhed.

Operatører har mulighed for at vælge mellem stick-, TIG 2- og 4-taktsfunktion (lås på udløser), TIG-punktsvejsning og udløseraktiveret strømspids til baggrundsstrøm, der kan anvendes som manuel puls til reduktion af varmeinput og bedre styring af smeltebadets fluiditet under svejsningen. I stick-tilstand er der adgang til indstillingerne for justerbar Hot Start og Arc Force via undermenuen.

Der fås i øjeblikket to Heliarc-modeller:
• Heliarc 283i AC/DC, en 3-faset 50/60 Hz enhed med mulighed for at vælge mellem 400-V- input og et maksimalt TIG AC/DC-output på 280 A ved en 100 % arbejdscyklus;
• Heliarc 353i AC/DC, en 3-faset 50/60 Hz enhed med mulighed for at vælge mellem 400-V- input og et maksimalt TIG AC/DC-output på 350 A ved en 45 % arbejdscyklus;
Yderligere oplysninger om Heliarc finder du på www.esab.dk eller ved at ringe på telefonnummeret 3630 0111.

ESAB A/S
C.F. Tietgens Vej 7B
6000 Kolding
Kolding Kommune
Danmark
CVR nummer: DK10244714
P nummer: 1002888841

Send til en kollega

0.047