23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Rotronic overvåger Danmarkshistorien

Da Danmarks Rigsarkiv var ved at vokse ud af sine rammer, valgte man at bygge et nyt arkiv til de uerstattelige arkivalier fra Danmarkshistorien. Med 15 meter til loftet er det en stor opgave at holde arkivet homogent og stabilt.

Da Danmarks Rigsarkiv, der indeholder over 800 år gammelt Danmarkshistorie, var ved at vokse ud af sine mange og spredte rammer, valgte Statens Arkiver at få bygget et nyt, fremtidssikret arkiv på den gamle godsbanegrund på Kalvebod Brygge.

Arkivet rummer gamle dokumenter fra politiet, kirker, amter og kommuner, som har pligt til at aflevere bevaringsværdige dokumenter og arkivalier til Rigsarkivet, mens også private personer har bidraget.

Siden 1700-tallet har det årlige bidrag været voldsomt forøget; de fleste dokumenter er dog efterhånden blevet elektroniske. Hele papirarkivet er fordelt på 2 lokationer i København, hvoraf den seneste udflytning i det nye arkiv på Kalvebod Brygge rummer langt det meste af de i alt 2,6 mio. papkasser med papir.

Danmarks Rigsarkiv rummer således uvurderlige og uerstattelige arkivalier fra Danmarkshistorien, og disse skal beskyttes og opbevares efter de strengeste krav.

370 kilometer hyldeplads
Man mødes af et imponerende syn, når man træder ind i en af de fire hovedhaller i det nye Rigsarkiv fra 2008 på Kalvebod Brygge. Hallen er lang og med højt til loftet. Række på række står ensartede hyldereoler.

Arkivet er i alt 20.000 kvadratmeter, som er delt op af brandhensyn. Hver reol er 12 meter høj og har 36 hylder. I alt giver det 370 kilometer hyldeplads i det nye Rigsarkiv.

Hylderne huser 250.000 specialdesignede plastikkasser, som hver indeholder otte papkasser med de historiske dokumenter. De høje reoler, som hver vejer 300 tons, ruller til siden ved hjælp af en motorstyring, så der kun er en gang tilgængelig af gangen.

Udover de fire hovedhaller har arkivet otte mindre magasiner, herunder særligt sikrede magasiner, som kun kan besøges af godkendte personer.

Læs hele artiklen på cke.dk >>

C.K. Environment A/S
Walgerholm 3
3500 Værløse
Furesø Kommune
Danmark
CVR nummer: DK17990985
P nummer: 1001406401

Kontaktperson

Niels Bay Petersen
Salgschef
+45 24461975 nbp@cke.dk

Send til en kollega

0.047