23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Succesrig lønsomhedsundersøgelse finder frem til optimal svejseløsning.

ESAB tilbyder en gennemgang af produktionen, der har til formål at udvikle de mest økonomiske og teknisk optimale svejseløsninger til deres kunder.

Disse tjenester er blevet implementeret med gode resultater hos danske GKN Wheels, hvor lønsomhedsundersøgelsen fokuserede på virksomhedens brug af to robotstyrede GMAW-stationer fra ESAB, inklusive fem svejserobotter og to halvautomatiske SAW-stationer med otte enkelte svejsehoveder. Formålet var at undersøge svejseløsningen GMAW Tandems potentiale ved at gennemføre en lønsomhedsundersøgelse med ESAB's Customer Profitability Analyzer-værktøj.

Med hjemsted i Kolding og som en del af GKN Land Systems er GKN Wheels Nagbøl A/S en af verdens førende virksomheder inden for design, fremstilling og forsyning af hjul til køretøjer. Til svejsning af hjulene anvendes der MIG/MAG- eller SAW-processer – det afhænger af hjultypen, designet og produktionsomfanget. Målet var at opnå en svejsehastighed på mindst 1,0 m/min. ved svejsning af en kantsøm med et a-mål på ca. 5 mm ved hjælp af et “fugefølgnings-system via lysbuen”.

I samarbejde med DanRob, ESAB’s danske samarbejdspartner, gennemførte man en række test med 2 x 1,2 mm og 2 x 1,6 mm AristoRod™-tråde. Man testede også to Aristo™Mig 5000iw-strømkilder fra ESAB samt to Origo™ Mig 6502c-choppers og to Aristo® RoboFeed 3004w med to enkelte Dinse-svejsebrændere.

Det mest effektive svejseresultat opnåede man med de to Origo™ Mig 6502c-choppers og 2 x 1,6 mm AristoRod™-tråd. Svejseresultatet med “fugefølgnings-system via lysbuen” blev dog ikke godkendt af GKN, og det var kun muligt at opfylde GKN's svejsekvalitetskrav uden pendling.

Eftersom det var nødvendigt med et fugefølgnings-system til de fleste svejsede hjul, var det nødvendigt at finde et overvågningssystem, der kunne følge sømmen uden brug af pendling. Derfor testede man også den acceptable tandemsvejsningsmetode ved hjælp af det laserscanningsbaserede fugefølgnings-system ServoRobot, og denne fremgangsmåde var den eneste overvågningsmetode, der levede op til GKN’s svejsekrav. Behovet for at bruge et ServoRobot-lasersystem på alle fem svejserobotter forøgede dog kraftigt de samlede investeringsomkostninger.

På trods af det meget højere investeringsniveau sammenlignet med den oprindelige plan gjorde brugen af ESAB's Customer Profitability Analyzer det dog muligt at synliggøre og vise omfanget af lønsomheden ved ESAB’s foreslåede løsning for kunden.

Dette projekt er et tydeligt eksempel på ESAB’s tilbud om tillægstjenester, der har til formål at tilbyde en løsning inklusive robotintegration, sømovervågning, procesudvikling og svejsetråd.

ESAB A/S
C.F. Tietgens Vej 7B
6000 Kolding
Kolding Kommune
Danmark
CVR nummer: DK10244714
P nummer: 1002888841

Send til en kollega

0.094