23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Grønne danske muligheder i Indien

Danmarks grønne strategiske partnerskabsaftale med Indien giver unikke muligheder for danske virksomheder, der gerne vil hjælpe med en grøn og bæredygtig udvikling i landet. Det gælder særligt inden for energi og vand. Læs mere om mulighederne her.

Det indiske marked for vindenergi står over for en kraftig vækst, og snart forventes Indiens første udbud af offshore vind i Tamil Nadu at blive lanceret. The Trade Council of Denmark in South Asia og Innovation Centre Denmark Bangalore lancerer samtidig tilbuddet ’Wind Energy Transition Partnership’, som skal hjælpe danske virksomheder ind på det indiske marked. Eske Bo Rosenberg, generelkonsul og chef for handelsafdelingen og innovationscenteret i Bangalore siger om mulighederne:

”Der har gennem længere tid været store, men måske lidt uforløste forventninger til det indiske vindmarked. 2023 ser dog ud til at blive et afgørende år, og vi håber med ’Wind Energy Transition Partnership’ at tilbyde både etablerede og nye danske virksomheder en eksklusiv platform at stå på i de kommende år, hvor det handler om at finde de rigtige partnere og være klar, når potentialet omsættes til konkrete forretningsmuligheder.”

Indien forventer at tredoble sit energiforbrug frem mod 2040, derfor er der i høj grad brug for danske løsninger på vandområdet. Indiske byer er særligt udsatte på grund af ekstrem varme. Hvis der ikke gøres noget, kan varmen udsætte befolkningen for dødelige hedebølger i 2030'erne, reducere Indiens BNP med 2 pct. og gøre det meget sværere at undslippe fattigdom.

Imens aircondition er en velkendt teknologi i Indien, skal man vænne sig til fjernkøling. World Bank har blandt andet anbefalet private investeringer i selvsamme. Teknologien giver også økonomisk mening, eftersom fjernkøling er forbundet med færre omkostninger, og på den måde kan reducere elregninger med 20-30 pct. sammenlignet med de mest effektive konventionelle løsninger.

Læs mere om henholdsvis markedsmulighederne og kontaktpersoner på Vindenergi her og Fjernkøling her.

Udenrigsministeriet - The Trade Council
Asiatisk Plads 2
1448 København K
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK43271911
P nummer: 1003388448

Kontaktperson

AAS
Arienne Alkemade Sehestedt
+45 33920066 arialk@um.dk

Send til en kollega

0.064