23948sdkhjf

Poul, Anders og Christian er værkførerens forlængede arm

| Medlemsnyhed | Indrykket af Svanehøj Danmark A/S

Det kræver nytænkning at håndtere en stærkt stigende ordreindgang og mere komplekse produkter. Mød tre erfarne produktionsfolk, der er blevet det uundværlige bindeled i Svanehøjs montageafdeling.

Nåede vi det planlagte i går? Hvad er planen for i dag? Og har vi det, vi skal bruge til i morgen?
 
Hos Svanehøj har Poul Peter Pedersen, Anders Rosenbeck og Christian Hostrup til opgave at sørge for, at montageafdelingen er på forkant med alle dag-til-dag-operationerne. I starten af 2022 blev de tre erfarne produktionsfolk tildelt en supplerende rolle som produktionskoordinatorer. Det er en ny funktion i Svanehøjs montageafdeling, der har til formål hjælpe værkføreren med at fastholde overblikket i en tid, hvor ordreindgangen stiger kraftigt, og hvor produkterne bliver mere og mere komplekse, fordi alt er kundetilpasset.
 
- Vores opgave er at planlægge dag-til-dag-operationerne i montagen og sørge for, at vi har de nødvendige komponenter til rådighed. I starten var kollegaerne lidt skeptiske over tiltaget, men det ændrede sig, da de oplevede de positive forandringer, det har medført, fortæller Poul Peter Pedersen, der er produktionskoordinator for EFP-pumperne og har været hos Svanehøj i 28 år.
 
- Det er en stor gevinst, at vi har øget vores fokus på at få de rette komponenter frem til tiden. Der står ikke længere en masse paller med ting, vi ikke skal bruge. Vi er kommet på forkant, og folk ved hele tiden, hvad de skal lave, tilføjer Anders Rosenbeck, produktionskoordinator for DW- og DL-pumper og ansat hos Svanehøj i 27 år.
 
Tavlemøder skaber overblik
Omdrejningspunktet for samarbejdet mellem værkfører, planlægning og produktionskoordinatorer er de daglige tavlemøder. De skaber overblik og er med til at sikre, at alle arbejder i samme retning.
 
- Når man selv er med til at træffe beslutningen og foretage prioriteringen, så tager man også et større ansvar. Tidligere var værkføreren inde over det meste, men i dag træffes beslutningerne i lige så høj grad i teamet, siger Christian Hostrup, produktionskoordinator for booster-pumperne og ansat hos Svanehøj i 16 år.
 
Uddelegeringen af ansvar og beslutningskompetencer gør hverdagen mindre bureaukratisk, og det er en stor fordel, siger værkfører Kasper Eldrup:
 
- Det har fjernet et stort pres fra mine skuldre, at alle beslutninger ikke længere skal forbi mig. Vi har fået et meget bedre flow, og det giver en fleksibilitet, som vi ikke havde før. Nu kan jeg koncentrere mig om at være leder i stedet for at slukke ildebrande. Det er fedt, siger han.

Foto (fra venstre): Poul Peter Pedersen (produktionskoordinator), Anders Rosenbeck (produktionskoordinator), Kasper Eldrup (værkfører), Christian Hostrup (produktionskoordinator) og Peer Mortensen (Senior Master Planner).


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Svanehøj Danmark A/S

Fabriksparken 6
9230 Svenstrup J
Danmark
Svanehøj Danmark A/S

Send til en kollega

0.109