23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Landvindmøller på havet

Eleverne fra HF-Søfart Marstal har de sidste to uger kastet sig over et noget anderledes projekt - at få landvindmøller til at flyde på havet.

Opdrift- og tyngde-punkter blev vurderet. Flydende materialer blev testet og diskuteret. Planer blev analyseret og projekteret.
Elever fra HF-Søfart Marstal har de sidste to tirsdage brudt deres hjerne og budt ind med kreative ideer. Opgaven de var stillet: Få en miniature vindmølle, der er beregnet til at stå på land, til at flyde på havet.
Eneste færdige ting de fik udleveret var vindmøllen. Det den skulle stå på og flyde med, skulle eleverne selv finde og kontruere.

Fire gupper - fire løsninger
Eleverne blev delt i fire grupper. Selvom opgaven var den samme, så var arbejdsprocessen i hver af de fire grupper meget forskellig. Det samme var de kreative forslag til løsninger.
Inden vindmøllerne blev sat i vandet skulle hver gruppe først holde et oplæg omkring, hvordan de havde valgt at løse opgaven.

Vinderen lagde sig bedst på havet
Efter de fire teoretiske oplæg kom det praktiske: Kan de flyde!?
Og det kunne de. Alle søsætninger var en succes.
Vinderen blev det projekt, der lagde sig på tværs af søen, så møllen stod op mod vinden, og dermed fik mest gang i vingerne.

Marstal Navigationsskole
Ellenet 10
5960 Marstal
Ærø Kommune
Danmark
CVR nummer: DK25849922
P nummer: 1003408000

Kontaktperson

KM
Kristian Myrhøj
kmj@marnav.dk

Send til en kollega

0.047