23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Gør dit kølesystem mere energieffektivt og spar penge med Kl

At opretholde en køling koster penge. Især i elektricitet. I de fleste tilfælde repræsenterer industrielle kølesystemer den største, enkelte udgift til elektricitet i de respektive anlæg.

Se for eksempel på kølesystemer til kølelagre. De kan udgøre så meget som 85 til 90 % af det overordnede energiforbrug for anlægget. Men der er gode nyheder. Små ændringer, selv noget så simpelt som at skifte kompressorolie kan bidrage betydeligt til omkostningsreducering for det overordnede anlæg. Kunder, der opgraderer til Klüber Summit R-Series oplever energibesparelser på mere end 5 % sammenlignet med almindeligt anvendte traditionelle mineralolier.

For eksempel: En enkelt 300 kW ammoniakskruekompressor til drift året rundt, med fuld hastighed og fuld belastning vil koste omkring 2.365.000 kr./år – forudsat en pris på 0,90 kr./kWh. Til dette eksempel anvender vi besparelsesestimat i den lave ende på 5 %. En besparelse på 5 % svarer omtrent til en besparelse på 118.000 kr./år bare på en kompressor, hvis der skiftes til Klüber Summit R-Series.    

Bundlinjen: Smøremidlerne betaler for sig selv inden for blot nogle få måneder.

Klüber Summit R-Series-smøremidler er fuldt syntetiske, PAO-baseret smøremidler, der er egnet til både skrue- og stempelkompressorer. De giver følgende energi- og omkostningsbesparelsesfordele:

  • Øget kemisk stabilitet: Polyalfaolefinbaserede (PAO) syntetiske smøremidler giver større kemisk stabilitet end mineralolier. Det betyder længere produktlevetid, mindre slamdannelse og et renere og mere effektivt system.
  • Høj termisk stabilitet: Høje viskositetsindeks-værdier (VI) (højere end 135 på tværs af hele R-Series) sikrer maksimal produktlevetid, giver korrekt smøremiddelfilmstyrke på tværs af et bredt temperaturområde og forlænger udstyrets levetid.
  • Lavt damptryk = mindre olieudkast og reduktion i arbejds-/materialeomkostninger som følge af forlængede olieskifts-/opfyldningsintervaller.


Og endnu bedre: Klüber Summit R-Series er kompatibel med mineralolier, alkylbenzen-baserede olier, andre PAO-baserede produkter og alle almindeligt anvendte elastomer, så du behøver ikke at dræne det eksisterende smøremiddel helt fra systemet.

Derudover er den et NSF H1-registreret ISO 21469-produkt i fødevarekvalitet, som er Kosher-godkendt og Halal-certificeret.

Vil du investere i renere, længerevarende, mere energieffektive kølesystemer i dag? Kontakt Jens Broch, vores ekspert i smøremidler til kølekompressorer, på jens.broch@dk.klueber.com for en gratis energianalyse og ROI-undersøgelse. Du vil opleve, hvad Klüber Summit R-Series kan gøre for dit anlæg.

Klüber Lubrication Nordic A/S
Literbuen 9
2740 Skovlunde
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK10865328
P nummer: 1000144097

Kontaktperson

HT

Send til en kollega

0.046