23948sdkhjf

Energibesparelser i produktionen af trækomponenter

| Medlemsnyhed | Indrykket af Busch Vakuumteknik A/S

Det korrekte valg af vakuum medførte energibesparelser hos træproducenten Holzbearbeitung Kraus.

For at producere komponenter til campingvogne, Autocampere og møbler bruger trævirksomheden Holzbearbeitung Kraus GmbH i alt 14 forskellige CNC-maskiner.
Hver af disse var udstyret med to lamelvakuumpumper, der tilsammen genererede et årligt energiforbrug på over 300.000 kilowatt timer.
CEO Karl Fritz Kraus mente dette kunne gøres mere energieffektivt, og søgte derefter efter alternativer til hans vakuumforsyning.

Med sine 120 ansatte producerer Holzbearbeitung Kraus komponenter til mange producenter af campingvogne og autocampere samt bordplader til køkkener, bordplader og meget mere. Virksomheden fremstiller også komplette systemer til plejehjem, lægehuse, kontorbygninger, banker og børnehaver.

På fabrikken i Zusamzell nær Augsburg i Tyskland, har 14 forskellige CNC

Maskiner travlt med produktionen. Alle maskiner arbejder med konsoller og vakuumblokke til fastspænding.
CEO Karl Fritz Kraus syntes, det var ulogisk at alle disse maskiner var udstyret med to lamelvakuumpumper, der hver især kørte praktisk talt konstant under drift, selv når intet blev fastspændt. Med to vakuumpumper pr. CNC maskine og et gennemsnitligt strømforbrug på 3 kilowatt ved to holds skift, resulterende det i et energiforbrug på over 300.000 kilowatt timer om året. Desuden krævede lamelvakuumpumper ret omfattende vedligeholdelse. For eksempel skulle lamellerne udskiftes i en af vakuumpumperne i gennemsnit hver anden uge.
Dette førte til nedetid og generelt høje vedligeholdsomkostninger.

Af denne grund begyndte Karl Fritz Kraus at søge efter en mere energieffektiv vakuumløsning i 2018. Busch tilbød ham et efterspørgselsstyret centraliserede vakuumsystem med MINK klovakuumpumper.
Takket være kaskadekontrollen er kun de vakuumpumper der er nødvendige for at opretholde vakuum til fastspænding på alle CNC maskiner, i drift.
I starten var Kraus skeptisk med hensyn til, om dette kunne fungere, og frygtede alle maskiner ville blive berørt, hvis det centrale vakuumsystem mislykkedes.
Derfor valgte man et setup med tre MINK klovakuumpumper til at forsyne fem maskiner med vakuum.
De tre klovakuumpumper udskiftede i alt ti af de gamle lamelvakuumpumper.
De tre MINK vakuumpumper var hver udstyret med en 5,5 kW motor, de krævede derfor kun 16,5 kW ved fuld effekt. Tidligere anvendte de ti lamelvakuumpumper i alt 30 kilowatt, derfor gav dette en energibesparelse på 45 procent rent matematisk.

 

Takket være det efterspørgselsstyrede system var alle tre vakuumpumper sjældent i drift, hvilket førte til en betydelig energibesparelse. Den oprindelige skepsis med hensyn til driftssikkerhed forsvandt hurtigt. Hvis en vakuumpumpe havde svigtet på grund af en funktionsfejl, ville de resterende pumper have været i stand til at levere tilstrækkeligt output til at opretholde vakuumniveauet på hver CNC maskine.
Efterfølgende udvidende man den centrale vakuumforsyning i to faser for at forbinde alle 14 CNC maskiner. Nu er der installeret i alt otte MINK vakuumpumper i systemet. Fire til seks af dem kører ved normal drift. Dette betyder, at der er nok redundans og endda reserver til at forbinde en ekstra CNC maskine. Hvis vi antager, at seks MINK klovakuumpumper fungerer konstant, ville energibesparelsen svare til over 60 procent (fig. 2).

 Det centrale vakuumsystem består af stativer, hver med to eller tre MINK klovakuumpumper (fig. 3). Det er installeret i lukket lokale i produktionen.
Dette fjernede båden støjen og varme fra systemet i produktionsområdet.
Personalet fandt støjen fra de tidligere anvendte lamelvakuumpumper meget træls.  CEO Karl Fritz Kraus er overbevist om, at han fandt den ideelle løsning til sin produktion gennem centralisering af vakuumforsyningen og brug af MINK klovakuumteknologi. For ud over de enorme energibesparelser er vedligeholdelsesomkostningerne også reduceret. Vedligeholdelse af det nye vakuumsystem er begrænset til en årlig inspektion og olieskift udført af en Busch servicetekniker.
Dette vedligeholdelsesarbejde kan udføres under drift. Fordi MINK klovakuumpumper bruger IE3 energibesparende motorer, kunne virksomheden også modtage søge om energitilskud fra staten til udskiftningen.

Vil du høre mere om MINK MV og dens muligheder kan du kontakte Busch,
Du kan også skrive dig op til Buschs nyhedsbrev eller følge dem på LinkedIn.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Busch Vakuumteknik A/S

Parallelvej 11
8680 Ry
Danmark
Busch Vakuumteknik A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.109