23948sdkhjf

Svanehøj har opbygget en stærk kinesisk sourcinghub

| Medlemsnyhed | Indrykket af SVANEHØJ Danmark A/S

Svanehøj er i gang med en markant oprustning i Kina. Mød Procurement Manager og daglig leder Robin Sun, der har arbejdet med sourcing for Svanehøj siden 2008.

Svanehøjs kinesiske indkøbskræfter har vokseværk. På knap to år er antallet af kinesiske medarbejdere blevet tredoblet til 15 ansatte, hvilket giver helt nye muligheder.
 
Procurement Manager Robin Sun er daglig leder af den kinesiske afdeling. Han står samtidig i spidsen for fem medarbejdere, der arbejder med lokal sourcing.
 
- Vi har opbygget et rigtig stærkt indkøbsteam, hvor alle  har arbejdet i mindst ti år inden for deres respektive ansvarsområder, siger Robin Sun.
 
Robin Sun arbejder selv med strategisk sourcing sammen med en kollega. Resten af indkøbsorganisationen består af to operationelle indkøbere samt en medarbejder i en kvalitetsfunktion. Samlet giver det en enormt teknisk velfunderet kinesisk organisation.
 
Første lokale medarbejder i Kina
Robin Suns uddannelsesmæssige baggrund er en bachelorgrad i metal material engineering og en kandidatgrad i projektledelse. Han kom til Svanehøj og søsterselskabet Hamworthy Pumps i 2008, og gennem næsten et årti var han den eneste medarbejder hos Svanehøj med fast base i Kina.

I 2018, da Svanehøj og Hamworthy Pumps blev solgt fra Wärtsilä til kapitalfonden Solix, blev der etableret et mindre team i Kina, som arbejdede hjemmefra. I 2019 etablerede Svanehøj et kontor i Suzhou, og Robin Sun blev udnævnt til daglig leder. 

 Fælles sprog og kultur
En af de største fordele ved at være til stede på det kinesiske marked er, ifølge Robin Sun, at de lokale medarbejdere har en større kontaktflade og gør det nemmere at bygge bro til leverandører.
 
Derved kan Svanehøj trække på en meget bredere pallette af leverandører. For et fælles sprog og en fælles kulturel baggrund har store betydning, hvis du vil gøre forretning i Kina.
 
- Vi har arbejdet med sourcing i Asien og Kina helt tilbage i 2007. Det betyder, at vi i dag har en meget solid og veludbygget supply base i området, siger Robin Sun.

- Kina er stadig et lavomkostningsland, når det kommer til sourcing og indkøb. Sammen med den nationale udviklingsplan "Made in China 2025" er det forhold, der gør lokal tilstedeværelse vigtig, tilføjer han.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
SVANEHØJ Danmark A/S

Fabriksparken 6
9230 Svenstrup J
Danmark
SVANEHØJ Danmark A/S

Send til en kollega

0.099