23948sdkhjf

Rekordmange bestillinger af LNG-skibe

| Medlemsnyhed | Indrykket af SVANEHØJ Danmark A/S

Salget af Svanehøjs patenterede DW Fuel-pumpe til gas slog alle rekorder i 2020. Og en markant stigning i bestillingerne af LNG-drevne skibe øger efterspørgslen yderligere.

Allerede i første kvartal 2021 har antallet af bestillinger af nye LNG-skibe overgået antallet af bestillinger i hele 2020. Det oplyser mediet LNG Prime med henvisning til DNV’s platform for alternative brændstoffer.
 
Den stigende efterspørgsel på LNG-skibe er en rigtig god nyhed for miljøet. LNG er ganske vist en fossil gasart, men væsentligt renere end andre fossile brændstoffer. Ved at udskifte olie med LNG som skibsbrændsel reduceres CO2-udslippet med op til 30%. Samtidig kommer man langt størsteparten af de sundhedsskadelige NOX- og SOX-partiker til livs.
 
Hos Svanehøj har man længe set LNG som den oplagte mellemstation for marineindustrien i omstillingen fra olie til fremtidens CO2-neutrale skibsbrændstof. Virksomheden lancerede i 2016 en Deepwell (DW) Fuel-pumpe til håndtering af flydende gas og oplever lige nu markant stigende efterspørgsel. I 2020 blev voksede salget af DW Fuel-pumper således med hele 300%. Og de nye tal fra DNV understøtter Svanehøjs forventning om, at salget vil vokse yderligere i de kommende år.
 
Fuel-pumpe til alle former for flydende gas
- For år tilbage forudså vi, at der ville opstå et marked for LNG som skibsbrændstof. Derfor udviklede vi DW Fuel-pumpen og står i dag med en patenteret og gennemprøvet løsning, der kan imødekomme skibsfartens efterspørgsel på mere miljøvenlige alternativer – både nu og i fremtiden. Vores DW Fuel-pumpe er en fremtidssikret løsning, fordi den kan håndtere alle former for flydende gas. Vi har leveret fuel-pumper til håndtering af både LNG, LPG, ethan samt ammoniak, som af mange anses for et af de bedste bud på fremtidens CO2-neutrale brændstof, siger salgsdirektør Johnny Houmann.
 
Svanehøjs referenceliste omfatter en bred vifte af skibstyper; cruise-skibe, færger, Ro-Ro-skibe, fiskefartøjer, bunkerskibe, bilskibe, kemi-tankere osv.
 
- Vi oplever især stor efterspørgsel fra cruise- og tankskibsrederier, men ser også en begyndende efterspørgsel inden for containerskibe. Det er et segment, som vi har meget store forventninger til, siger salgsdirektør Johnny Houmann.
 
Svanehøj har netop leveret en DW Fuel pumpeløsning til et nyt cruiseskib hos TUI Cruises og har yderligere ordrer inde til både TUI, MSC og Princess Cruises. Inden for tanker-segmentet har Svanehøj netop leveret DW Fuel-pumper til to nye LNG-drevne shuttle tankers hos Knutsen NYK Offshore Tankers.

Læs mere om Svanehøjs DW Fuel-pumpe her: https://www.svanehoj.com/business-area/fuel-pumps-en/


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
SVANEHØJ Danmark A/S

Fabriksparken 6
9230 Svenstrup J
Danmark
SVANEHØJ Danmark A/S

Send til en kollega

0.078