23948sdkhjf

Har I styr på økonomien i sejlklubben?

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Når der er vind i sejlene, og du stryger hen over vandet i din båd, så er det nemt at glemme alt om hverdagens forpligtelser. Her er der plads til at nyde livet i selskab med andre søfartsentusiaster.

Men i en sejlklub skal der ikke kun være plads til morskab. Der skal nemlig også være styr på økonomien, hvis det hele skal løbe rundt. Derfor er det måske godt at spørge dig selv, om der faktisk er det, eller om det kunne blive bedre og nemmere for jer?

Det handler om at have et regnskab
Noget af det allervigtigste, når det kommer til en god økonomi i en forening som en sejlklub, er at have et godt regnskab. Der skal bare være styr på, hvor mange penge der kommer ind og ud af foreningskassen.

Der er flere måder at føre regnskab på, men det behøver hverken at være dyrt eller omstændigt. Med et regnskabsprogram til forening vil I nemlig kunne gøre arbejdet meget nemt og overskueligt.

Det er selvfølgelig stadig en god idé at udnævne en kasserer blandt sejlklubbens medlemmer, for at være sikker på at der er styr på det hele. Med et godt regnskabsprogram bliver det blot et nemmere arbejde.

Sørg også for at alt bliver betalt
Et godt regnskab handler ikke kun om at se passivt til, når der kommer penge ud og ind af kassen. Det handler også om at følge op på udestående beløb fra klubbens medlemmer. Derudover skal der selvfølgelig også være styr på de penge, som sejlklubben skylder andre.

Også dette kan nemt blive omstændigt arbejde, men det vil blive langt nemmere, hvis I sørger for at automatisere processen. I kan for eksempel indføre en automatisk kontingentopkrævning blandt andet ved hjælp af et godt regnskabsprogram.

Få hjælp fra donorer og frivillige
I mange byer med en lokal sejlklub spiller vandet og livet omkring vandet en central rolle. Derfor er det ikke nødvendigvis kun sejlklubbens medlemmer, der vil støtte op om dette foreningsliv. Det kan også betyde noget i forhold til økonomien.

Når der for eksempel er brug for nye tiltag eller renoveringer, er det ikke utænkeligt, at der kan være hjælp at hente udefra. Måske vil I kunne finde økonomisk støtte hos generøse donorer. Der kan også være fonde, der vil stå klar til at støtte jer.

Ligeledes vil I muligvis kunne få hjælp fra frivillige, hvis I skulle mangle hænder.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.204