23948sdkhjf

MARTEC – udbud af nyt Teknisk salgskursus

| Medlemsnyhed | Indrykket af MARTEC

Den "bløde vinkel" har traditionelt set været en overset disciplin i de tekniske uddannelser. I samarbejde med to konsulentfirmaer gør MARTEC nu op med denne tradition.

I samarbejde med firmaerne Ladegaard Partner og Færch Ledelse og Facilitering udbyder MARTEC nu et nyt kursus i ”Teknisk Salg”. Formålet med kurset er, at give teknisk funderede deltagere et grundlæggende kendskab til salgspsykologi, samt bibringe dem konkrete redskaber til brug i arbejdet med salg, rådgivning og kundekontakt. Det er ambitionen, at gøre teknikere til bedre rådgivere og mere kompetente sælgere til den tekniske og maritime branche i fremtiden.

På MARTEC, Maritime & Polytechnic University College, er de vant til at have 100 % fokus på teknik. Her uddannes bl.a. kompetente tekniske ledere - maskinmestre. At en maskinmester har styr på teknikken er ingen hemmelighed, men maskinmestre besidder ofte stillinger, hvor de tekniske færdigheder med fordel kan suppleres med færdigheder f.eks. inden for kommunikation, adfærd og et skarpt blik for kundens behov.

”Det handler om, at få kombineret den omfangsrige tekniske viden, som f.eks. maskinmestre, ingeniører og andet teknisk personale besidder, med salgskompetencer. Kan vi overføre den tekniske passion til en salgs- eller rådgivningssituation, er det vores overbevisning, at det vil medføre større udbytte for kunden,” fortæller Susanne Færch.

Dette nye kursus introducerer en ”blød” vinkel i de klassiske tekniske uddannelser. Mange af de maskinmestre der bliver uddannet i dag, finder ofte ansættelse hos store tekniske servicevirksomheder, med behov for salgskompetencer, og derfor udbydes kurset nu i samarbejde med en maskinmesterskole.

”Hos VMS benytter vi i stor udstrækning f.eks. maskinmestre til funktioner, hvor kundekontakt spiller en stor rolle. Det være sig som projektledere og sælgere. Vi tror på, at god og ærlig rådgivning, kombineret med godt købmandskab, er den vigtigste kompetence som vores personale med kundekontakt bør have,” fortæller Morten Vestergaard, ejer hos Vestergaard Marine Service (VMS GROUP), og fortsætter: ”Når vi ser på vores egen forretning, kan dette kursus være en vigtig brik i at udvikle den perfekte ”VMS’er”.  

Teknisk og kommerciel sans
Kurset henvender sig til teknikere. Det kan være både maskinmestre og andre teknikkere med salgsopgaver og kunderelationer. Virksomhederne oplever ofte, at det at finde en person med en bred teknisk kunnen, kombineret med en veludviklet kommerciel sans, er vanskeligt. Alligevel er det ofte teknikere, der har den daglige kontakt med kunden, og som dermed udgør et vigtigt bindeled mellem kunden og virksomheden.

”Vi tager på kurset udgangspunkt i kursistens egen adfærd og kommunikative værktøjer. Det er målet med kurset, at kursisterne får håndfaste værktøjer og kompetencer, samt et grundlæggende kendskab til salgspsykologi med sig hjem, som de kan integrere i deres daglige arbejde med salg, rådgivning og kundekontakt – og selvfølgelig omsætte disse til resultater i det daglige arbejde,” siger Christian Braae Brynje fra Ladegaard Partner.

Vicedirektør på MARTEC, Brian Thomsen, er enig i, at dette kursus, kan være med til at tilbyde nogle ekstra facetter til den værktøjskasse, det tekniske personale allerede besidder:

”Dimittenderne her fra MARTEC bliver ofte ansat i jobroller, som indebærer tætte kunderelationer. Derfor udgør de i deres virksomhed et vigtigt bindeled til kunderne, hvor de beskæftiger sig med både direkte og indirekte salg,” fortæller Brian Thomsen, og fortsætter: ”Aftagerne af MARTECs maskinmestre har bl.a. via vores Advisory Board fra tid til anden foreslået, at vi i uddannelsen skulle lægge mere fokus på teknisk salg. Det har vi af forskellige årsager ikke rigtigt kunne nå i mål med, og derfor er dette efteruddannelsestilbud en rigtig fin mulighed for de maskinmestre, som efterfølgende i deres karriere har brug for indsigt i og redskaber til, at udfylde en salgsrolle for deres virksomhed.”

På kurset vil kursisterne møde Christian B. Brynje Fra Ladegaard Partner, som har mere end 18 års national og international leder- og cheferfaring fra Forsvaret. Fra Færch Ledelse og Facilitering møder kursisterne Susanne J. Færch, med mere end 25 års ledererfaring inden for salg og salgsledelse, kombineret med mere end 10 års erfaring med udvikling og gennemførelse af undervisningsforløb.

Fakta  
MARTEC er et maritimt og polyteknisk uddannelsescenter som udbyder alle de maritime uddannelser i Danmark. Uddannelserne spænder fra grunduddannelser til videregående polytekniske og nautiske uddannelser. Institutionen udbyder den grundlæggende maritime uddannelse som skibsassistent, maritim student (HF-søfart), skibsmaskinist, sætte-, kyst- eller fiskerskipper og skibsfører samt professionsuddannelserne som skibsfører og maskinmester. MARTEC administrerer Skoleskibet DANMARK og driver tillige en omfattende kursusvirksomhed med fokus på certifikatgivende kurser inden for det maritime, offshore og vindenergiområdet. Mere information på www.martec.dk

Kontaktpersoner
Færch – Ledelse og Facilitering, Susanne J. Færch; tlf.: 2120 4740; e-mail: sjf@faerch-lf.dk
Ladegaard Partner, Christian Braae Brynje; tlf.: 2217 2206; e-mail: christian@ladegaard-partner.dk
Vicedirektør MARTEC, Brian Thomsen; tlf.: 9620 8888; e-mail: bth@martec.dk
Kommunikations- og marketingmedarbejder, René Kæseler; tlf.: 3012 3358; e-mail: rek@martec.dk   


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
MARTEC

Hånbækvej 54
9900 Frederikshavn
Danmark
MARTEC

Send til en kollega

0.079