23948sdkhjf

Nyt projekt hos Søby Værft A/S med fokus på miljø.

| Medlemsnyhed | Indrykket af Søby Værft A/S

Verdens første fleksible miljøpram er nu en realitet. Miljøstyrelsen har netop bevilget støtte til udvikling og bygning af en fleksible miljøpram.

Søby Værft A/S har aldrig været bange for at stå i spidsen for innovative og miljøvenlige projekter, dette er bevist med vores seneste nybygning ”Ellen” som er verdens største batteri dreven færge.  Denne gang kastes værftet ud i et spændende miljøvenligt projekt, som miljøstyrelsen netop har bevilget støtte til.  

En fleksible miljøpram

En fleksible miljøpram kan filtrer olie fra olieinficeret vand og opbevare olien, til den pumpes over i tankanlæg til genanvendelse. Prammens dybdegang øges ikke, når den fyldes med olie, dermed kan prammen anvendes på lægt vand, hvor bekæmpelse af olieforurening ofte er den største udfordring.

Den fleksible miljøpram er enkel i sin konstruktion og kan derfor opereres lokalt af frivillige, ved olieulykker nær kysterne. Der kan derved handles hurtigt og effektivt da prammen også kan anvendes præventiv ved ship-to-ship operationer, hvor prammen kan bekæmpe olieforurening direkte ved kilden.

Fleksibiliteten i prammens konstruktion gør at den også kan benyttes til opsamling af ålegræs, tang og plastikaffald, inden det rammer kysterne. Dette har miljømæssige og kommercielle fordele samt sikre renere strande.

Projektet vil blive gennemført i samarbejde mellem Søby Værft A/S og start-up virksomheden FLEX-FEB ApS. 

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Søby Værft A/S

Dokvej 5
5985 Søby Ærø
Danmark
Søby Værft A/S

Send til en kollega

0.094