23948sdkhjf

Hvad betyder DS21001 for dig som leverandør til Banedanmark?

| Medlemsnyhed | Indrykket af FORCE Technology

Den 25. august 2020 træder standarden ”DS 21001 – Ledelsessystem for jernbanesikkerhed – Infrastrukturarbejde – Krav” i kraft og danner grundlag for deltagelse i Banedanmarks kommende udbud og kontrakter. Er du klar?

Bliv klar til DS 21001

Standarden medfører, at alle virksomheder, der deltager i udbud fra Banedanmark efter 25. august 2020 om opgaver med jernbanesikkerhedsmæssigt indhold, skal kunne dokumentere, at de lever op til standarden. Dvs. de skal kunne dokumentere, at de lever op til kravene for opgaver, der indbefatter egen sikkerhedsledelse. Dette gøres lettest med et certifikat, der dokumenterer, at virksomhedens ledelsessystem er certificeret, og det vil være gyldigt i tre år.

Standarden omfatter alle de leverandører, der beskæftiger sig med jernbanesikkerhedsmæssige ydelser, dvs. arbejde på, i eller ved sporet. Her kan fx nævnes køretøjer til reparation af skinner, svejsearbejde på skinnerne, reparation og udskiftning af sporskifter, etablering af kørestrømsanlæg og beskæring af planter langs banen. Dokumentationen af sikkerhedsledelsessystemet etableres for at undgå ulykker, som involverer mennesker og materiel.

Har din virksomhed brug for at vide mere om, hvordan I er stillet efter DS 21001 træder i kraft, så kontakt Chefkonsulent Jens Ulrik Hansen, som har deltaget i udarbejdelsen af DS 21001 eller læs mere her. 

Medlemsnyhed

Indrykket af
FORCE Technology

Park Allé 345
2605 Brøndby
Danmark
FORCE  Technology

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.094