23948sdkhjf

Coronakrisen har skabt større ledighed

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Corona epidemien har påvirket danskerne på rigtig mange måder. Pga. Sygdommens store smittespredning lukkede Danmark ned d. 11. marts, og det har naturligvis fået store konsekvenser for rigtig mange mennesker.

Erhvervslivet er hårdt ramt, og på trods af hjælpepakker fra regeringen, så er der mange virksomheder, som har været nødsaget til at afskedige deres medarbejdere.

Stigning i ledighed
Siden Corona-krisens start har 42.039 personer meldt sig ledige på arbejdsmarkedet. Antallet af fyrede og hjemsendte uden løn er oppe på 69.007 personer, det skriver DR.dk, som opdaterer tallene dagligt.

Der er altså ingen tvivl om, at Corona-krisen ikke blot er en sundhedskrise, det er i høj grad også en økonomisk krise, som desværre rammer rigtig mange familier. Når påskeferien er ovre, vil den danske regering så småt begynde at åbne Danmark, såfremt vi stadig overholder de gældende forholdsregler før og efter påske. Det er stadig uvist, hvad det kommer til at få af betydning for erhvervslivet, at Danmark så småt begynder at åbne op igen, men desværre er der ikke udsigter til, at alle 42.039 personer kommer i job lige med det samme.

Flere og flere bliver ledige, men som følge af Coronakrisen er der desværre også færre job at få. Faktisk er der så få job at søge, at de fleste a-kasser har indstillet kravet om at søge et hvis antal stillinger om ugen. Regeringens hjælperpakker har hjulpet mange virksomheder med at undgå at gå konkurs, hjælpepakker har naturligvis også sørget for at minimere antallet af fyringer, men der er alligevel mange danskere, som sidder tilbage med frygten for at miste deres arbejde.

Når økonomien bliver vendt på hovedet
For de 42.039 danskere der har mistet deres job, er økonomien blevet vendt på hovedet fra den ene dag til den anden. Heldigvis har vi i Danmark et stort udvalg af a-kasser, som står klar til at hjælpe dem, som nu står uden job.

Når der bliver vendt op og ned på økonomien i en husstand, er det særligt uvisheden, som trykker. Uvisheden om hvornår tingene vender, og om der er et job at få på den anden side af krisen. I tider som disse er der ikke andet for end at se tiden an og følge de forbehold, regeringen har lavet, så vi kan komme igennem denne tid forhåbentligt uden alt for mange tab og sorger.

Som følge af Coronakrisen er en stor del af aktierne også faldet. Det er ikke kun i private husstande, at økonomien bliver vendt på hovedet. Aktiemarkedet har også måtte se til, at en stor del af aktierne er styrtdykket. Derfor kan der altså være penge at tjene, hvis man forstår at investere sine penge fornuftigt under krisen. Som følge af krisen har mange danskere også fået langt mere tid derhjemme, derfor er der altså både penge at tjene, og tid at bruge på at sætte sig ind i aktiemarkedet. Du kan eksempelvis blive klogere på, hvad det vil sige at investere i Bitcoins, eller hvilke fordele der er ved at have en Bitcoin Wallet.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.063