23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Styr på kølingen i den algeriske hede

Producenten af varmeveksler- og trykbeholderløsninger ASTRA Refrigeranti havde brug for hårdføre og pålidelige motorer til aksialventilatorer til mobile luftkølere, der bruges til olieudvindingsarbejde i Algeriet.

Udvinding af råolie fra den algeriske undergrund er et varmt og beskidt job. Så da den italienske varmeveksler- og HVAC-specialist ASTRA Refrigeranti fik en ordre på mobile luftkølere til olieindustrien i Algeriet, vidste de, at de havde brug for dele, der kunne modstå de krævende forhold, der blandt andet byder på groft ørkensand, høj luftfugtighed og store temperaturudsving. Og på grund af de letantændelige gasser fra olieudvindingen skulle alt udstyr naturligvis være ATEX-certificeret.

Fuldt tilpasset løsning
ASTRA valgte Hoyer som leverandør af motorerne til i alt 15 aksialventilatorer i køletårnene. Selvom det var en udfordrende opgave for en ny kunde, var Hoyers HVAC-team klar til at gribe udfordringen fra den italienske kunde.

“Vi skulle levere en 100 % kundetilpasset løsning, med en meget stram deadline. Heldigvis har vi stor erfaring fra lignende projekter, både med aksialventilatorer til køletårne og med ATEX-kravene,” fortæller Adam Slupinski, HVAC Segment Manager hos Hoyer Motors.

Lukket for støv og fugt
Støv og fugt i omgivelserne udgjorde en speciel udfordring. De skiftende temperaturer betød, at der var en betydelig risiko for kondensdannelse inde i motorerne. For at forhindre det, tilføjede Hoyer varmebånd i motorerne og påførte såkaldt tropikalisering af viklingerne, som er en overfladebehandling, der beskytter viklingerne mod korrosion og potentiel kortslutning. Derudover krævede V1-monteringen af motorerne også ekstra omhyggelighed.

“Fordi motorerne er monteret lodret på aksialventilatoren, skal de have en speciel ekstra tætning for at forhindre, at ventilatorvingen på motoren trækker støv og fugt gennem rotoren og ind i motorhuset. Vi tilføjede specielle tætningsringe for at sikre, at motorerne var fuldt beskyttede, selv under meget støvende og fugtige forhold,” forklarer Adam Slupinski.

Pålidelighed og hurtigt arbejde
Under udarbejdelsen af løsningen havde Hoyer et meget tæt samarbejde med projektteamet fra ASTRA for at sikre, at processen hele tiden bevægede sig fremad så hurtigt som muligt. Da konstruktionen var på plads, leverede Hoyer også komplet dokumentation på fransk, herunder mærkeplader til motorerne, datablade og instruktionsmanualer.

“I samarbejdet med Hoyer Motors oplevede vi høj pålidelighed og en fremragende leveringstid. Teamet var meget dygtigt og foreslog specifikke løsninger, der gjorde det muligt at gennemføre projektet på blot fire uger, fra bestilling til levering i Italien,” fortæller Andrea Meloni, Sales Engineer, ASTRA Refrigeranti.

Den tilpassede løsning

  • Hoyer leverede i alt 15 stk. 18,5 kW motorer til fem mobile luftkølere
  • Motorerne er ATEX-certificerede som zone II 3G Ex nA IIC T3
  • Den tilpassede løsning inkluderede:
    – Specielt konstrueret til omgivelsestemperaturer på 55 °C.
    – Varmebånd og viklingstropikalisering grundet høj luftfugtighed
    – IP66 aux klemkasse
    – Specielle tætningsringe til at beskytte motoren mod støv, fugt og høje temperaturer
    – Lejer til anvendelse under høje temperaturer
    – Fransk dokumentationspakke (mærkeplader, datablade, vedligeholdelsesmanual og certifikater)
  • Hoyer Motors motorløsninger

Fakta om ASTRA Refrigeranti

  • Grundlagt i 1948
  • Fremstiller luftkølere, gaskølere, varmevekslere, destillationssøjler, reaktorer og dampkondensatorer
  • Eksperter i kundetilpassede løsninger
  • En del af den globale Baglioni-koncern siden 201
  • Speciale i løsninger til olie- og gasindustrien
Hoyer
Over Hadstenvej 42
8370 Hadsten
Favrskov Kommune
Danmark
CVR nummer: DK17630695
P nummer: 1000526398

Kontaktperson

JLH
Jonas Løgstrup Hansen
Marketing Manager
+45 28118696 jlh@hoyermotors.com

Send til en kollega

0.063