23948sdkhjf

Se video: Skrot falder, plader stiger - corona spøger

| Medlemsnyhed | Indrykket af Lemvigh-Müller A/S

Optimisme i bilindustrien giver prisstigninger på galvaniserede plader, mens spekulationskøb har fået skrotpriserne til at dykke. Og corona kan vende op og ned på alting på stålmarkedet.

Stålmarkedet var i 2019 præget af uro, og trods forventninger om mere stabiliserede forhold i 2020, så ses der modsatrettede tendenser. Sådan lyder det fra Lemvigh-Müller i en video, der opdaterer på stålmarkedet. 

Se videoen her: https://www.youtube.com/watch?v=6GYdabDf0wk

Galvaniserede plader stiger
”Prisen på galvaniserede plader er steget en del, fordi især bilindustrien har fået gang i hjulene, og der er spirende optimisme i industrien. Det har indvirkning på efterspørgslen, og værkernes leveringstider er helt fremme i april-maj. Vi forventer derfor, at prisstigningerne på galvaniserede plader vil holde på den længere bane”, siger Brian Alexis, Director of Sales, Stål KAM, Lemvigh-Müller.

For armeringsstål ser billedet anderledes ud. 

Skrot dykker 
”Skrotpriserne blev presset kunstigt op i december sidste år, fordi værkerne købte ind på en måde, som tangerer spekulationskøb. Så prisen var for høj i forhold til den reelle efterspørgsel, og i januar stoppede Tyrkiet, som er verdens største forbruger af skrot, indkøbet. Det giver det dyk, vi har set i starten af året”, siger Maria Steen, Director of Sales, Stål Armering, Lemvigh-Müller.

Fornuftig byggeaktivitet stabiliserer
Der er generelt set fornuftig aktivitet i byggesektoren i Danmark og resten af Europa. Prisfaldet til trods forventer Lemvigh-Müller derfor, at priserne på kamstål og coils vil stabilisere sig omkring det nuværende niveau.

”For armeringsnet er situationen dog lidt anderledes, da valsetråd indimellem er en mangelvare, fordi det er reguleret af EU's kvoter. Her kan vi se ind i mindre prisstigninger, indtil de nye kvoter frigives i april”, siger Maria Steen.

Corona er en ukendt faktor
Lemvigh-Müller holder skarpt øje med coronavirussens udvikling, for det er en ukendt faktor, som kan vende op og ned på tingene.

”Hvis handlen med Kina stoppes på grund af corona, så vil der komme stagnation i Europa – og så har vi slet ikke talt om de menneskelige konsekvenser. Ingen ved dog, hvordan det udvikler sig, så det er ren spekulation. Vi holder øje med situationen og er i tæt kontakt med vores leverandører”, siger Brian Alexis.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Lemvigh-Müller A/S

Stationsalleen
2730 Herlev
Danmark
Lemvigh-Müller A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.141