23948sdkhjf

Dykkerfirma tester undervandsprodukter

| Medlemsnyhed | Indrykket af Wencon ApS

En test af 3 af epoxy produkter fra WENCON A/S testes af dykkerfirmaet Odin Diving A/S. Alle tre produkter blev påført og hærdede, på 3,5 meters dybde i havvand, ved en vandtemperatur på 10ᴼC. Hærdning inspiceres efter 4 timer og 24 timer.

På en kold oktoberdag står vi ved havnekanten i Frederikshavn og er glade for, at det ikke er os der er dernede i mørket. 3,5 meter under vandet i 10ᴼC vand, er erhvervsdykkeren fra Odin Diving A/S i gang med at forberede en test af vores Wencon UW produkter.

Hvordan havnede vi her?
Idéen til testen opstod på en messe, hvor David Kofoed, ejer af Odin Diving A/S , var nysgerrig på, om han kunne bruge vores produkter til noget i hans arbejde. Odin Diving A/S er et erhvervsdykkerfirma der udfører en lang række opgaver under vandet, primært inden for Inspektion, vedligehold og reparationer på skibe og platforme, samt konstruktion, entreprenør og havne dykning.

Test af alle 3 undervandsprodukter.
Dykkeren havde et par dage i forvejen været nede og hydroblaste de tre testområder af molens spåns vægge, så de var klar til påføring.

David fra Odin Diving A/S ville se, hvad de forskellige produkter kunne, hvordan de var at påføre og hvor meget de var hærdet efter 4 timer og 24 timer.

Vi har igennem tiden, benyttet adskillige undervands coating-, og filler-produkter, men vi har altid betragtet dem som sidste udvej, da vi aldrig været rigtig har tilfredse med produkternes påførings- og vedhæftnings egenskaber i koldere vand. ” siger David Kofoed.

Om testen
Alle tre produkter blev påført og hærdede, på 3,5 meters dybde i havvand, ved en vandtemperatur på 10ᴼC. Påføring og de efterfølgende inspektioner blev filmet af Odin Diving A/S, og du finder link til dem herunder, husk lyd til filmene. 

Wencon UW Coating er det første produkt der testes. Coatingen bliver testet med to påføringsmetoder, først med pensel og derefter med spartel. Efter 4 timer er coatingen på begge testflader hærdet til en tyggegummi-konsistens, og efter 24 timer er begge testflader hærdet og holder til at blive ridset med en hammer.
Se video test af Wencon UW Coating

Wencon UW Cream testes som det andet produkt. Cream konsistensen påføres med en spartel og er et to-komponen epoxy produkt der benyttes til at genopbygge flader. Den er let at påføre til trods for den lave temperatur. Efter 4 timer har den en tyggegummi-konsistens, og efter 24 timer er den hærdet og får kun få ridser når den udsættes for hammerens spidse ende.
Se video test af Wencon UW Cream.

Wencon UW Putty er det sidste produkt der testes. UW Putty har en konsistens som ler, og kan anvendes til at fylde sprækker og huller ud. Som de to andre produkter, har den en tyggegummi-konsistens efter 4 timer, og efter 24 timer er den hærdet og får kun få ridser når den udsættes for hammerens spidse ende.
Se video test af Wencon UW Putty .

Tilfredse med resultatet
Efter at have testet Wencons undervandsprodukter, må jeg sige at de performer langt bedre en noget andet jeg har prøvet før. Vi vil helt sikkert kunne bruge produkterne ved nødreparationer af små revner og ved generel korrosions beskyttelse.” Siger David Kofoed.

Om Wencons UW produkter
Wencon’s Undervands produkter kan påføres og hærde på våde overflader og under vandet. UW Coatingen er derfor ideél til reparationer af ballast- og kølerør sammen med vores Wencon Reinforcement Tape. Velegnet til reparationer og vedligehold af metaloverflader der skal udføres på områder med høj luftfugtighed eller i splash-zoner.

Læs mere om vores undervands produkter på vores hjemmeside:. https://www.wencon.com/products/

 >> Se også vedhæftningstesten af Wencon’s UW Coating som blev udført af Gardit A/S << 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Wencon ApS

Jyllandsvej 15
5400 Bogense
Danmark
Wencon ApS

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.078