23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Forskellige Simatic hjælpeværktøjer fra Siemens

Ved du, hvordan du meget enkelt kan konfigurere en station og en controller? Hvordan du ganske enkelt kan overføre denne konfiguration til TIA-portalen og/eller fx ePlan?

Her giver vi dig indblik i hjælpeværktøjer, som kan forenkle de arbejdsgange, der er ved en automationsopgave.

TIA Selection Tool hjælper med at sætte den rigtige konfiguration sammen

TIA Selection Tool kan benyttes til konfiguration af et komplet anlæg eller enkeltstående controllere og IO-stationer. Selve softwaren opdateres automatisk med de nyeste versioner af hardware og ikke mindst softwarekonfigurationer.

Når du har valgt de rigtige moduler, kan denne hardwarekonfiguration overføres direkte til TIA-portalen. Herved minimeres selve opsætningsarbejdet betydeligt og dobbeltbelægninger undgås. Det er fx via TIA Selection Tool, at du får valgt de rigtige sokler til ET 200SP.

Softwaren spørger også ind til, hvilken software du har i forvejen, og således kommer du kun til at betale opdateringsprisen, og kan altså genbruge de bestående licenser. Det er også muligt at importere hardware-konfigurationer både fra den klassiske verden og fra TIA-portalen direkte ind i TIA Selection Tool. Da der samtidig er konverteringsværktøjer fra ET 200S til ET 200SP og fra S7-300 til S7-1500, så vil TIA Selection Tool kunne hjælpe med en konvertering.

Ved at overføre hardwaremodulerne fra TIA Selection Tool til Mall’en vil du også kunne tjekke om den hardware, der benyttes, eventuelt er erstattet af nye moduler. Og når nu vi er ved Mall’en, så kan du med fordel bestille certifikater, manualer, teknisk datamateriale og ikke mindst se, om de pågældende enheder er på lager.

Lav nem PROFINET netværksanalyse med PRONETA

PRONETA har to væsentlige funktioner. Den første er netværksanalyse af alle PROFINET enheder, herunder tildeling af IP-adresse samt Device-navn. Yderligere kan du se en given topologi, altså se hvilken fysisk port de enkelte deltagere er tilsluttet. Du kan sammenligne offline-versioner med online-enheder, hvilket kan være en hjælp i servicefasen. I forhold til diagnose vil du kunne se grafisk, hvis en netværksforbindelse bliver fjernet under drift.

Den anden funktion er til test af alle ET 200 enheder, der benytter PROFINET som interface. Herved kan du teste både digitale og analoge I/O-moduler. Det betyder, at du kan læse indgangene og force udgangene, også for analoge signaler! Det er muligt at benytte alle de indbyggede diagnosefunktioner for et kort, eller hvis det er et High-Feature modul – helt ned på kanalniveau. Da alle disse værdier tidsstemples, kan du generere en rapport fx over rækkefølgen af din test. En konfiguration kan gemmes, og derved kan en tavlebygger dokumentere, hvordan han både har fortrådt et elskab samt hvordan det er testet af. Her er det nødvendigt, at PLC controlleren IKKE er forbundet til selve ET 200-enheden. Det er ikke muligt at teste I/O-enheder, der sidder efter en controller. En anbefaling her kan være, at du midlertidigt skifter en controller ud med en ET 200SP/MP-enhed.

Der er nu kommet en PRONETA Professional. Det er samme installation som gratis versionen, men en licens der skal installeres via Automation Licens Manageren. Den professionelle version giver mulighed for at scanne et PROFINET netværk på udvalgte tider via et API (Application Programming Interface). Den benytter MQTT (Message Queuing Telemetry Transport) som kommunikationsmekanisme. Herved kan du sikre, at der ikke laves ændring på fx komponenter og enheder på et produktionsanlæg, der er i drift. Efter scanningen kan der så genereres en rapport i forskellige formater.

Husk, at du ikke skal benytte et interface-kort i PC’en, men at den indbyggede Ethernet-port kan benyttes direkte.

Du kan vælge at benytte en online version eller hente en offline version her 

På websitet finder du forskellige små videoer, der viser hvordan hjælpeværktøjet kan benyttes.

Simatic Automation Tool er en hjælpesoftware

En hjælpe software der fx kan benyttes til opdatering af firmware for S7-1200/1500 samt en række af forskellige ET 200-enheder. Det kræver dog at enhederne har et PROFINET-interface. Der er mulighed for at gå direkte til Customer Supports website for at finde de nyeste firmware versioner for de enkelte enheder. Der findes under hjælpe-funktionen for Simatic Automation Tool en liste over de enheder, der er supporteret samt hvilke funktioner, de understøtter. Backup og Restore af programmer, nu også for Safety enheder.

Der er mulighed for direkte i TIA-portalen at generere en binær fil som derefter kan overføres til en S7-1200/1500-enhed.

Denne fil er en komplet kopi af det, der ligger på PLC’en. Den binære fil kan derefter via Simatic Automation Tool overføres til en CPU uden brug af Step7 i TIA-portalen!

Dette er altså en god løsning for serviceteknikere, der ikke skal ændre i selve brugerprogrammet.

En af de nye funktioner er, at det indbyggede Application Programming Interface (API) kan benyttes til autogenerering. Både af funktioner, men kan benyttes til autogenerering af funktioner, men du kan fx også sætte det til på et givent tidspunkt at hente. en given enhed. Så sikrer du, at der ikke løbende bliver ændret i en konfiguration. Herved kan både standard- og safety-funktioner autogenereres.

Softwareværktøjet i gratis udgaven kan afhentes her  (eneste krav er, at du bliver/er oprettet som bruger på vores Tekniske Supports website). Den aktuelle version er 2.7.03.

Software kan hentes som en prøveversion på 21 dage her 

Licensen, der skal benyttes efter de 21 dage, skal bestilles som Online Software Delivery (OSD) og hentes via Automation Licens Manageren.

Se mere om Simatic Automation Tool

For yderligere information, kontakt Kundeservice: 44 77 55 55 

 Eller kontakt Technology Specialist Michael Nielsen Tlf.. 21 20 74 93   

Vil du modtage fagspecifikke nyhedsbreve fra Siemens?

Siemens har tre elektroniske nyhedsbreve – InstallatørNyt, InstrumenteringsNyt og Totally Integrated Automation NYT. Alle nyhedsbrevene er fyldt med spændende produktnyheder, inspirerende cases, lærerige arrangementer, effektive tips og tricks, attraktive konkurrencer, nye digitale features m.m.

Tilmeld dig her: www.siemens.dk/news

Siemens A/S
Borupvang 9
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK16993085
P nummer: 1002910913

Kontaktperson

Michael Nielsen
Technology Specialist
+45 21207493 michael.nielsen@siemens.com

Send til en kollega

0.094