23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Gør din strømforsyning fleksibel med Siemens add-on-moduler

Ved hjælp af forskellige Sitop add-on-moduler kan du udvide fleksibiliteten i din strømforsyning. Alle strømsvigt kan resultere i produktionsstop, som koster en betydelig mængde tid og penge. Med Sitop hører sådanne bekymringer fortiden til.

Elektronisk beskyttelse og hurtig fejllokalisering i 24 V DC-kredsløb

Miniatureafbrydere ses stadig til selektiv beskyttelse af 24 V DC-kredsløb og kræver flere gange den nominelle strøm for at trippe. I mange tilfælde interagerer de med strømforsyningsenheder, der automatisk begrænser deres strøm, når der detekteres en kritisk overbelastning. Det bevirker, at tripping på det overbelastede segment ikke er garanteret, og derfor er det ikke en pålidelig beskyttelse.

Sitop-selektivitetsmodulerne distribuerer belastningsstrømmen på tværs af flere 24 V DC-kredsløb og overvåger for overbelastning og kortslutninger. Modulerne tillader korte, aktuelle toppe forårsaget af høje inrush-strømme, men isolerer kredsløbene i tilfælde af overbelastning eller kortslutning. Dette sikres selv på højmodstandslinjer.

Sitop-selektivitetsmodulerne fortsætter med at levere 24 V til de kredsløb, der ikke er påvirket af overbelastning, og kan derfor minimere systemfejl.

Nye smalle modeller på banen

De nye Sitop SEL1200 og SEL1400 er markant smallere end deres forgænger PSE200U. De er i samme design som Sitop 6200 og har push-in-terminaler samt 8-kanaler og to kanaler kan parallelkobles til 15 A.

SEL1400

Hvad angår trippingkarakteristik, så opfører de nye 8-kanal SEL1400-moduler sig som den testede 4-kanal PSE200U. De begrænser udgangsstrømmen til 150 % af den indstillede værdi, og det svarer til overbelastningsbeskyttelsen for Sitop-strømforsyninger af Advanced- og Standard-produktlinjerne. Det betyder, at selv i tilfælde af kortslutning vil der ikke forekomme spændingsfald på strømforsyningen.

Når du anvender en strømforsyning uden overbelastningsbeskyttelse, er kredsløbet også sikret, for det patenterede Sitop-koncept sikrer pålidelig beskyttelse: Elektronikken overvåger kontinuerligt 24 V DC-indgangsspændingen, og så snart der registreres et begyndende spændingsfald, bliver kanalen med højere strøm end den indstillede straks frakoblet, og de andre kanaler oplever kun et par millisekunders underspænding.

SEL1200

SEL1200 8-kanals-selektivitetsmoduler tillader højere, korte overbelastningsstrømme. Jo højere strømmen er, des hurtigere slukkes udgangen. Det er muligt, at strømmen i et par millisekunder er betydeligt højere end det, der er fastsat. Det kan resultere i et øjebliks fald i 24 V-forsyningen, men det er ikke kritisk. SEL1200-selektivitetsmodulet tilbyder derfor en meget effektiv beskyttelse af standardapplikationer.

De høje, korte overbelastningsstrømme kan også være en fordel under opstart, da der tillades høje, korte inrush-strømme.

Kommunikation

De nye Sitop SEL-selektivitetsmoduler SEL1200 og SEL1400 har kommunikation, der foregår hvert 3. sekund via relækontakten på fronten til et digitalt input på en controller.

Her kan man bl.a. aflæse:

  • Udgangsstrøm fra hver af de otte kanaler
  • Strømindstilling
  • Årsager til trip:

- Overbelastning op til 150 % i mere end fem sekunder

- Overbelastning ind overstiger 150 % af maksimalstrøm (>63 A, >30 s)

- Overstrøm (I>I indstillet) og underspænding (<20 V)

- Inputspænding for lav (<15 V)/for høj (>30 V)

- Overtemperatur

  • Sitop SEL-type (fremstillingsdato og typenummer).

Værdierne er krypteret i et telegram på 32 bit og sendt i Manchester code.

Du kan downloade funktionsblok og faceplate til Simatic-controller/HMI til nem og hurtig udnyttelse af disse data.

Husk, at på at alle typer af Sitop-strømforsyninger/UPS kan du konfigurere i TIA Selection Tool.

 For yderligere information kontakt: Technology Specialist Ole Dyval tlf: 51 53 25 17 

Få mere info: www.siemens.com/sitop-select

Vil du modtage fagspecifikke nyhedsbreve fra Siemens?

Siemens har tre elektroniske nyhedsbreve – InstallatørNyt, InstrumenteringsNyt og Totally Integrated Automation NYT. Alle nyhedsbrevene er fyldt med spændende produktnyheder, inspirerende cases, lærerige arrangementer, effektive tips og tricks, attraktive konkurrencer, nye digitale features m.m.

Tilmeld dig her: www.siemens.dk/news

Siemens A/S
Borupvang 9
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK16993085
P nummer: 1002910913

Kontaktperson

Ole Dyval
Technology Specialist
+45 51532517 ole.dyval@siemens.com

Send til en kollega

0.109