23948sdkhjf

Oplev Best Practice for boltede flangesamlinger

| Medlemsnyhed | Indrykket af Betech A/S

På HI Tech & Industry demonstrerer Betech på overbevisende måde de bedste principper for montage af pakninger i boltede flangesamlinger.

Betech er en ledende skandinavisk leverandør af industrielle tætninger og polymerbaserede produkter og i den rolle også distributør i Danmark for Flexitallic – udvikleren af den spiralvundne pakning og en international producent af tætningsløsninger i mere end et århundrede.

På HI-messen viser Betech og Flexitallic en specialiseret mobil træningsenhed, Flange Assembly Demonstration Unit (FADU), der benyttes til at demonstrere korrekt montage af flangepakninger i boltede flangesamlinger.

Med realistiske tilspændingsscenarier er FADU et effektivt hands-on værktøj til træning og kompetenceudvikling. Systemet simulerer praktiske montagesituationer, der udvikler teknisk forståelse og kompetencer blandt ingeniører, montage- og vedligeholdspersonale, der beskæftiger sig med flangemontering, rørledningsintegritet eller andre risikofyldte procesapplikationer.

Academy of Joint Integrity, som er en gren af Flexitallic, bruger i vid udstrækning FADU'en i sine træningsprogrammer for samlings- og flangeintegritet, og de personer, der har deltaget, har fundet det meget udbytte- og lærerigt.

Ved at tilføre variable boltekræfter på flanger med forskellige pakninger, får brugeren mulighed for at se samspillet mellem flange, bolt/møtrik og pakning under forskellige monterings- og tilspændingsprocedurer. Enheden er udstyret med ASME B16.5 Raised Face flanger.

De to flangearrangementer giver brugeren mulighed for at fastspænde et stort udvalg af pakninger, herunder Ring Type-pakninger af massivt metal, spiralvundne pakninger, Kamprofilpakninger og bløde pakninger.

De påvirkninger, som forskellige pakninger og monteringsteknikker kan have på flangesamlingen, demonstreres nemt ved hjælp af FADU'en. Brugeren ser vigtigheden af at anvende korrekte monteringsteknikker, tilstrækkelig kompression på pakningen, og hvilke faktorer der har indvirkning på pakningens evne til at opnå en tæthed i flangesystemet (krybning, aflastning m.m.) samt andre faktorer, der påvirker forholdet mellem tilspændingskraft og moment, fx brug af smøremiddel og momentnøgle.

Ved hjælp af FADU'en kan der let foretages ad hoc-forsøg, som besvarer spørgsmål om specifikke applikationer, foruden direkte sammenligninger mellem forskellige pakninger, smøremidler og bolte.

Se FADU’en i aktion – eller prøv selv!

Gæster, som besøger Betechs stand, vil kunne se demonstrationer af – eller selv prøve – tilspænding af flangesamlinger. Virkningerne ved forskellige procedurer vises via et innovativt monitorerings-software på en ophængt videoskærm.

Systemet viser automatisk data vedrørende boltekraft, pakningskompression og tilspændingsmomenter i et let forståeligt layout. Takket være softwaren skal man ikke selv foretage beregninger eller gætte sig frem til resultaterne, når disse skal vurderes. I træningsøjemed kan data fra montageforsøgene gemmes og bruges til evaluering af hver enkelt brugers resultater.

- “FADU'en er et fantastisk værktøj, der hjælper ingeniører og montører med at udvikle sine færdigheder og bruge de bedste teknikker på området. Systemet giver god mulighed for at demonstrere bolttilspænding uden at skulle transportere folk ud til en driftsfacilitet, det involverer deltagerne og giver mulighed for selv at prøve metoderne”, fortæller Timm Lauridsen, produktchef hos Betech, og fortsætter:

- ”Pakningsteknologien udvikler sig i takt med industriens behov, og Betech har som mål altid at være blandt de førende leverandører i tætningssektoren. Det sikrer vi ved at yde kompetent rådgivning og levere de nyeste og mest effektive løsninger. Vi er meget taknemmelige for, at Flexitallic stiller FADU'en til rådighed på vores stand. Det giver en unik oplevelse for vores gæster, og afspejler det værdifulde samarbejdsforhold mellem Betech og en af verdens førende producenter af tætningsløsninger”.

Se FADU'en i aktion på stand 9630 i hal M på HI-messen 1-3. oktober 2019.

Mød Betech A/S til HI Industri på stand M9630.

Se mere om messen

Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Betech A/S

Vesterlundvej 4
2730 Herlev
Danmark
Betech A/S

Billeder & videoer

Betech er distributør af Thermiculite® pakninger fra Flexitallic - førende flangetætninger til krævende miljøerProduktchef Timm Lauridsen, Betech A/S

Send til en kollega

0.094