23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Svovlbrinte - den stille dræber

Svovlbrinte stinker af rådne æg, men dræber uden lugt

Svovlbrinte er en giftig gas, hvis lugt i små doser forbindes med stanken af rådne æg. Ved højere koncentrationer lammer gassen lugtesansen, hvilket betyder, at vi sjældent opdager udslippet, før det er for sent. Den typiske dødsårsag ved svovlbrinte-ulykker er vejrtrækningsstop.

Svovlbrinte er en giftig gasart med den kemiske formel H2S, som typisk forekommer i kloakker, gylle- og septiktanke, lastrum med skidtfisk og andre steder med iltfattige forhold. Den dannes typisk ved nedbrydning af svovlholdige proteiner, eller ved at sulfatreducerende bakterier omsætter uorganisk sulfit eller sulfat. Den kan også forekomme i råolie, naturgas og biogas.

I 2014 omkom to fiskere på deres fiskekutter ved Strandby Havn i Nordjylland som følge af en svovlbrinte-ulykke. Ulykken indtræf, da de to fiskere befandt sig i lastrummet og var i gang med at losse skidtfisk. Her blev de udsat for en høj koncentration af svovlbrinte, hvilket kostede dem livet. Undervejs forsøgte en pumpemand at komme de to fiskere til undsætning – han er i dag hjerneskadet.

Få bemærker gassen ved ulykker ...... læs resten af artiklen på vores hjemmeside www.geopal.dk

 

 

Gasdetektorer afhjælper talrige ulykker  

Med jævne mellemrum ser vi svovlbrinte-ulykker, som episoden på fiskekutteren ved Strandby Havn og papirmøllen. Men med hjælp bl.a. fra Geopal Systems brede udvalg af gasdetektorer, bliver langt de fleste sundhedsskadelige udslip opdaget, inden det går galt. Formålet med gasdetektorerne er, at de ved for høje koncentrationer af svovlbrinte eller andre giftige gasser skal give tydelig alarm til personalet, og på den måde afhjælpe ulykker.

Geopal Systems gasdetektorer bliver betragtet som nogle af de bedste på markedet, og er derfor dagligt med til at forebygge gas-ulykker hos et bredt udsnit af kunder. Detektering af svovlbrinte sker bl.a. hos Kalundborg Biogasanlæg, Maarbjerg Energy Center og Dragør Renseanlæg.

Geopal System A/S
Skelstedet 10B
2950 Vedbæk
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK79120618
P nummer: 1002572148

Kontaktperson

Send til en kollega

0.062