23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Kom nemt igang med Siemens MindSphere

Hvor begynder du?

Først skal du vælge det udstyr, der skal logges data fra. Det kan være en komponent, en maskine, et anlæg eller en linje. Derefter skal det vurderes, hvilke data der kan være interessante at se nærmere på. Det kan være time- eller produkttællere, værdier til udregning af KPI’er/OEE eller noget helt tredje. Det er en god øvelse at gennemføre, inden du går videre med dataopsamlingen, så du får fokuseret på de mest værdifulde data.

MindSphere-abonnement

For at bruge MindSphere skal du have en brugerkonto. Den giver dig bl.a. mulighed for at gemme data i MindSphere, håndtere brugere og rettigheder m.m. Du kan bestille en MindSphere-brugerkonto på www.mindsphere.io/store.

Alternativt kan du tage fat i din lokale Siemens kontaktperson eller Technology Specialist Marianne Hjortlund. 

MindConnect gateway

Der er flere måder, hvorpå du kan forbinde en maskine til MindSphere. Den simpleste er at bruge en gateway. Der findes to typer MindConnect gateway devices. En MindConnect IoT2040 og en MindConnect Nano. 

Løsningen med gateways fungerer godt, hvis du vil logge data fra eksisterende udstyr (både Siemens og 3. parts), og den har klart fordele, hvis du gerne vil beholde en standard PLC-kode og lave datalogning som et add-on eller bare separere datalogning fra resten af styringen.

Konfiguration af gatewayen 

Når gateway’en er installeret skal den konfigureres. Det gør du ved at logge ind i MindSphere i en webbrowser og oprette din gateway. Her kan du fortælle hvilken, protokol du vil bruge, hvilke tags der skal logges og hvorfra, og endelig hvor den loggede data skal placeres. MindConnect-gateways kan kommunikere med udstyr via følgende protokoller:

  • S7-kommunikation
  • OPC UA 
  • Modbus RTU/TCP

Når konfigurationen er færdig, lægger du den i MindConnect-gatewayen, som vil begynde at logge data med det samme. Nu er du i gang og kan se de loggede data fra MindSphere når som helst på pc, tablet eller smartphone.

Vidste du at…

MindSphere fås både på Amazon AWS og Microsoft Azure.

Hent Getting Started på www.siemens.dk/mindsphere-getting-started

Information om Mind-Connect gateways www.siemens.dk/mall – og søg på mindconnect

For yderligere information kontakt: Technology Specialist Marianne Hjortlund Tlf.: 24787790

marianne.hjortlund@siemens.com

Vil du modtage fagspecifikke nyhedsbreve fra Siemens?
Siemens har tre elektroniske nyhedsbreve – InstallatørNyt, InstrumenteringsNyt og Totally Integrated Automation NYT. Alle nyhedsbrevene er fyldt med spændende produktnyheder, inspirerende cases, lærerige arrangementer, effektive tips og tricks, attraktive konkurrencer, nye digitale features m.m.
Tilmeld dig her: www.siemens.dk/news

Siemens A/S
Borupvang 9
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK16993085
P nummer: 1002910913

Send til en kollega

0.063