23948sdkhjf

Danmark og Kina arbejder sammen om at udvikle og fremme digitalisering i søfart

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Det er blevet besluttet af Søfartsstyrelsen, at Danmark og Kina skal arbejde sammen om at fremme udviklingen inden for teknologi og søfart.

Det er et spektrum af søfart, som er meget aktuelt og relevant, da hele verden uden tvivl vil blive digitaliseret i fremtiden – og vi er allerede godt på vej.  Det er i samarbejde med China Maritime, at Søfartsstyrelsen afholder et seminarium i Kina, hvor der lægges vægt på e-navigation. Herunder finder du kort om, hvad e-navigation er og hvad digitaliseringen af søfart i virkeligheden går ud på.  

Digitaliseringen af søfart  
I fremtiden vil teknologien kunne hjælpe de søfarende med bedre og mere sikker transport. E-navigation vil kunne hjælpe skibene med at have bedre kommunikation fra land til vand, og omvendt. Det er simpelthen udvekslingen af data mellem skibene og kontrolcentrene. Strategien blev lanceret af 7 lande, der alle er gået sammen om at sikre digitaliseringens præg på søfart. Med denne nye teknologi kan de også mindske de risici, der er forbundet med søfart.

I bedste tilfælde kan det redde liv. Det er derfor en helt afgørende beslutning, at Danmark og Kina er gået sammen om at promovere og forbedre denne digitalisering. Forløbet udspiller sig over tre dage i Kina, hvor eksperter fra begge lande arbejder sammen om projektet og vidensformidlingen.

Systemerne kan blandt andet styre og opfange farer automatisk. Målet er at have autonome skibe, nemlig skibe, der kan sejle selv. Dette har dog nogle etiske implikationer, da mennesker højst sandsynligt vil miste deres job, som der ikke længere er brug for. Men der vil da blive skabt nogle nye jobs, da disse systemer skal holdes ved lige og tjekkes op på – det kan være, at det kan gøres fra land.  

Hvilken effekt vil det have på søfart?
E-navigation vil uden tvivl have vide effekter. Det kan f.eks. være:

-    Det vil gøre træningen af nye søfartsstuderende lettere

-       Bedre information og lettere tilgængeligt

-       Reducere uheld

-       Øge fleksibilitet

-    Øget sikkerhed inden for navigering

Og mange flere positive effekter. Det mest afgørende er, om de vil kunne komme til at sejle selv, ligesom der bliver eksperimenteret med på bilmarkedet. Du kan allerede få biler, der selv kører. F.eks. har Teslas biler en funktion, hvor de styrer selv og navigerer på vejene.   

Elbiler stiger også mere og mere i popularitet
Teslas biler er blevet mere og mere populære. Hvad skal du være opmærksom på ved køb af sådanne biler?

Som altid ved køb af biler, så skal man være sikker på, at man ikke bliver snydt. Fx ved at handle via sikre sider som www.bilhandel.dk.

Hvis du vælger at købe en brugt bil, så find også en side, hvor du kan finde information om kilometerfusk, gæld, synsrapport osv. Se eventuelt her for sådan information. Ligesom digitaliseringen af søfart er essentiel for, hvad tiderne og markedet kræver, så gør det samme sig gældende inden for bilmarkedet. Automatisering og digitalisering er uundgåelig, hvis man vil følge med. I fremtiden vil alle blive højst sandsynligt køre af sig selv – så hop med på vognen allerede nu!

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.079