23948sdkhjf

Det kan blive dyrt ikke at have styr på sikkerheden til søs

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Det er vigtigt at man tager sine forholdsregler når man skal ud og sejle

Er man først faldet for at sejle så ender det med at blive en livslang hobby. For sejlads er ikke bare sejlads. Der findes en bådklasse og bådtype til alle slags mennesker. Så uanset om du er ung eller gammel så findes der en båd til dig.

Er du ung og adrenalinsulten så er speedbåden helt sikkert det rette valg for dig. For en moderne speedbåd kan snildt sejle på den anden side af 120 km/tiden. Denne form for sejlads kræver selvfølgelig at sikkerheden er i orden og derfor er det vigtigt man køber godkendte redningsveste hos Marineudstyr.dk. Ved at købe det hos Marineudstyr.dk så sikrer man sig at det er en godkendt vest som kan holde til det hårde, sejler liv. Når man sejler i en speedbåd i høj hastighed, anbefales det også at tage hjelm på idet at løse genstande kan forvolde stor skade hvis de f.eks. rammer ens hoved.

Selvom fart altid vil være indbydende, specielt når man er ung, skal man stadig tage sine forholdsregler selvom det er til søs. Her gælder søfartsloven. Søfartsloven er målrettet skibe men mange af grundstenene kan direkte overføres Færdselsloven. F.eks. må man aldrig sejle hurtigere end det er forsvarligt. Man skal sejle efter forholdene og man skal stoppe op hvis man er involveret i en ulykke. Overtræder man disse bestemmelser kan det blive en dyr affære hvor bøder på over 15.000 kroner er blevet udskrevet.

Hav en holistisk tilgang til sikkerheden

Det er ikke kun i forhold til redningsveste og hastighed at man skal have styr på sikkerheden. En af de største farer på et skib er risikoen for brand. Selvom det lyder som en selvmodsigelse qua af mand er omgivet af vand. Men opstår der brand medfører det oftest store skader og samtidig er der risiko for at man skal forlade skuden.

Brande kan opstå mange steder og i forbindelse med mange aspekter af sejladsen. Mange tænker at når man først er blevet ældre og har opgivet speedbåden til fordel for et sejlskib så er der ikke mere at frygte. Til trods for at man har et sejlskib er der stadig stor brandfare ombord på et skib. Specielt hvis man laver mad og gør det ved hjælp af gas. Kombinationen af åben ild og en vippende båd kan blive katastrofal. Dernæst har alle moderne sejlskibe hjælpemotor. Hvis denne hjælpemotor ikke bliver serviceret ordentligt, kan der gå ild i den.

Vær forberedt

Selvom der er mange farer forbundet med sejlads så kan man træffe foranstaltninger for at minimere dem. Foruden redningsvesten så hav en brandslukker ved hver lokation hvor der er potentiel brandfare. Derudover så sørg for at der er flere brandtæpper, som er let tilgængelige. Afslutningsvis er det ligeledes en god idé at tage et brandbekæmpelseskursus så hvis ulykken skulle ske er man klædt på. På den måde ved man hvorledes man skal agere, hvis at der udbryder ild på båden, og den viden giver selvsikkerheden til at slukke den uden større dramatik.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.062