23948sdkhjf
Del siden
Kursus

Crew Team Management (CTM)

Periode(r)
Løbende optagelse

Formål
Formålet med kurset “Crew Team Management” er at introducere hovedemnerne ved ressourcestyring og at tilbyde et uddannelsesmiljø, der udvikler kompetencer til at forbedre den operationelle sikkerhed og effektivitet på skibe.

Kurset skærper mandskabets opmærksomhed og mindsker derved antallet af fejl og følgerne af eventuelle fejl, der alligevel begås. Kurset er designet til at mindske antallet af hændelser og ulykker samt skibets dødtid ved at behandle potentielle menneskelige fejl samt vagtordninger og procedurer.

Målsætninger
Efter at have gennemført dette kursus vil kursisten have øget sit kendskab til, forståelse af og opmærksomhed omkring betydningen af den menneskelige faktor i forbindelse med et skibs drift.

Kursisten vil derudover have styrket sit grundlag til at anvende og udvikle mandskabsledelsesevner, både under rutinemæssige opgaver og under kritiske omstændigheder.

Vedkommende vil ligeledes have specifikke værktøjer til at forbedre samarbejde, kommunikation, ledelse, beslutningstagning og ressourcestyring samt en forståelse af, hvordan disse CTM-evner bidrager til redundans og øget sikkerhed.

Målgrupper
Kurset henvender sig til officerer (bro- og motorrumsteams) om bord på alle typer skibe.

Adgangskrav
Kursisterne skal helst have papir på deres respektive positioner om bord.

Læringsmetoder
Kurset “Crew Team Management” gennemføres som et samspil mellem teoretiske præsentationer og superviseret træning i en fuld-missions simulator, hvor mandskabet deltager i en række scenarier med varierende grad af kritikalitet. Simulatorerne på SIMAC er i stand til at simulere den samlede driftssituation på skibet.

De specifikke øvelser, scenarier og konfigurationen af simulatorerne justeres i henhold til deltagernes serviceoplevelse.

Alt efter deltagernes erfaring kan øvelserne gennemføres på et af tre skibe udstyret med enten en mellemhastigheds flermotoret fremdrivningsmaskinsimulator, (en typisk færge), et skib med langsom hastighed Wärtsilä RTA fremdrivningsmaskineri (et typisk containerskib) eller et skib med lav hastighed MAN-B&W fremdrivningsmaskineri (en typisk stor tanker).

Hvert kursus består sædvanligvis af 6 dæksofficerer og 6 maskinmestre kombineret i to broteams med en skibsfører i hvert og to motorrumsteams med en maskinchef i hvert.

Indhold
Kurset indeholder følgende emner:

Forståelse af teamledelse
Ressourcestyring
Nærved hændelser og ulykker
Kommunikationsmetoder, opfattelsesevne, spørgeteknik og aktiv lytning
Teambalance, assertion, fleksibilitet
Stresseffekter og stresssignaler
Situationsvurdering og beslutningstagning
Principper for planlægning og praktisk planlægning
Effektiv kommunikation
Ledelsesfunktioner
Andre bemærkninger
Kurset overholder standarderne i A-II/1 og A-II/2 for navigatører samt A-III/1 og A-III/2 for maskinmestre i STCW-konventionen incl. Manila-ændringerne.

Gennemføres kurset på tilfredsstillende vis, vil der blive udstedt et bevis for gennemførelse.

SIMAC
Graaesvej 27
5700 Svendborg
Svendborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK25787072

Kontaktperson

Undervisningsadresse

Svendborg Kommune
Danmark

Send til en kollega

0.047