23948sdkhjf

Tilbageblik på 2021: Goddag og farvel på topposterne

Året rundt i den maritime branche. Søfart ser tilbage på de markante jobskift i 2021. Det var et år, hvor der var markante direktørskift i flere forskellige rederier og hvor Finn J. Poulsen fejrede sit 50-års jubilæum hos J. Poulsen i Korsør

Det Blå Danmark sagde goddag og farvel til flere markante personligheder i løbet af 2021.

Scandlines og Ultragas var to markante danske rederier, hvor der var udskiftning på topposten. Hos Ultragas i Gentofte skulle Martin Fruergaard videre til sit nye job, nemlig CEO-posten hos tørlastgiganten Pacific Basin med hovedkvarter i Hong Kong.

Hos færgegiganten Scandlines havde den mangeårige topchef, Søren Poulsgaard Jensen også besluttet sig for at træde tilbage. Her svæver det dog fortsat i det uvisse, hvad fremtiden bringer for Poulsgaard al den stund, at han tilsyneladende ikke har landet et nyt job.

Søren Poulsgaard Jensen er efter eget udsagn ’alt for ung til at gå på pension’. Men han har endnu ingen planer for, hvad næste karriereskridt skal være.

- Der var en risiko for, at jeg ville ende som den sure gamle mand i organisationen. Der ønskede jeg ikke at ende, lød det fra Poulsgaard, da Søfart interviewede ham.

Rederiet fik nye ejere i slutningen af 2018, hvor den hidtidige ejer, den britiske kapitalfond 3i, solgte rederiet til et konsortium bestående af infrastrukturfondene First Sentier Investors og Federeated Hermes, mens 3i reinvesterede i rederiet og nu ejer 35 pct.

Kan opstå cirkel af negativitet

Søren Poulsgaard Jensen ville med egne ord gerne ’godt ud på den anden side og slutte karrieren i Scandlines på en god måde’.

- Det er jo helt naturligt, at når der kommer nye ejere ind i en virksomhed, så kommer der en masse ideer på bordet, og der er ting, som de nye ejere ønsker at afprøve, forklarer Søren Poulsgaard Jensen og fortsætter:

- I den proces er der en åbenlys risiko for, at jeg som en mand, der har været i virksomheden siden 2009, kommer til at optræde som ham, der hele tiden kommer med en bemærkning om, at det har vi prøvet før. Her kan der hurtigt opstå en cirkel af negativitet. Og der ønsker jeg ikke at ende, og derfor er det godt tidspunkt at sige farvel nu.

En andet skift foregik hos Nordic Shipholding, der er under afvikling, hvor Knud Pontoppidan, trådte tilbage som formand og dermed afsluttede en karriere i dansk shipping, der begyndte for mere end 50 år siden.

Knud Pontoppidan har blandt andet fungeret i A.P. Møller, hvor han i mange år blev betegnet som Hr. Møllers chefdiplomat.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094