23948sdkhjf

Nu åbner høringen om Thor Havvindmøllepark

Energistyrelsen igangsatte i går 1. februar en otte-ugers høring over planen for Thor Havvindmøllepark samt resultaterne af den strategiske miljøvurdering (SMV) beskrevet i miljørapporten.

Thor bliver blandt de største havmølleparker og vil, når den er fuldt udbygget og net-tilsluttet i 2027, kunne forsyne cirka 800.000 danske husstande med grøn energi. Havmølleparken er planlagt til at ligge 20 kilometer fra kysten ud for Thorsminde Havn på den jyske vestkyst.

Høringen, som er en høring over miljørapporten med de strategiske miljøvurderinger, løber fra 1. februar til 29. marts 2021. I forbindelse med høringen vil ca. 5.000 lokale borgere, de lokale kommuner og relevante interessenter modtage et brev om høringen. 

Miljøkonsekvensvurderingen (VVM) for landanlægget til Thor gennemføres samtidig med den strategiske miljøvurdering, og resultaterne fra denne offentliggøres i foråret 2021 med Miljøstyrelsen som ansvarlig myndighed.

Miljøkonsekvensvurderingen (VVM) af det konkrete projekt på havet vil blive gennemført i perioden 2022-24, når vinderen af udbuddet for Thor Havvindmøllepark er udpeget.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093