23948sdkhjf

Thyborøn Havn får papir på kvalitet, miljø og arbejdsmiljø

Thyborøn Havn har gennem de sidste måneder arbejdet med at højne standarder for kvalitet, miljø og arbejdsmiljø. Det resulterer nu i tre ISO-certificeringer på en gang. Men det har været hårdt arbejde.

Kort efter sommerferien satte Thyborøn Havn gang i et arbejde for at blive bedre til service og arbejdsmiljø og få indsatsen systematiseret.

Værktøjet til det var at indføre et komplet ledelsessystem inden for kvalitet, miljø og arbejdsmiljø og at anvende de internationale ISO-standarder på området.

- Vi har arbejdet målrettet på at blive certificeret på de tre standarder indenfor miljø, arbejdsmiljø og kvalitet inden jul, siger havnens direktør Jesper Holt Jensen.

Under certificeringsprocessen har havnen gennemgået alle områder på havnen lige fra leveringen af havneservice, arbejdet med miljø og affaldshåndtering, og måden havnen arbejder for at sikre et godt arbejdsmiljø.

Man skal sætte tiden af

Direktøren lægger ikke skul på, at det har været et stort arbejde.

- Man skal sætte tiden af til arbejdet, når man går i gang med en certificering. For et år siden ansatte vi en miljøingeniør, der har ydet en stor indsats med vores forberedelser til certificeringen. Og gevinsterne er til at få øje på både på allerede på kort sigt, og vi forventer os meget på langt sigt, siger Jesper Holt Jensen.

Medarbejdere ser forandringen

Medarbejderne på havnen har bakket op og kan se en stor forandring på kort tid.

- Da jeg kom til Thyborøn Havn, var det mit klare indtryk, at der var styr på arbejdsmiljøet. Men arbejdet med ISO-standarden for arbejdsmiljø har løftet os op på et helt andet niveau, som vi alle er glade for og kan se værdien af, siger Dan Markussen, arbejdsmiljørepræsentant på Thyborøn Havn.

Arbejdet har også taget udgangspunkt i havnens opbakning til FN’s 17 verdensmål, især fem af målene. Thyborøn Havn har forpligtet sig til at arbejde for de fem udvalgte verdensmål ”Bæredygtig energi”, ”Bæredygtige byer og lokalsamfund”, ”Ansvarlig forbrug og produktion”, ”Klimaindsats” og ”Livet i havet”.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093