23948sdkhjf

DFDS lukker passagerruten Amsterdam-Newcastle

Fra weekenden oplægges begge færger fra DFDS’ passagerrute på Nordsøen som følge af covid-19

DFDS lukker nu også ruten mellem Ijmuiden (Amsterdam) og Newcastle ned som følge af covid-19. Sidste sejlads fra hollandsk side bliver 21. marts, mens det bliver 22. marts den anden vej. Det oplyser det danske rederi på dets interne nyhedsblog.

Heri oplyser DFDS desuden, at der lige nu foregår en dialog med medarbejderne omkring de beskæftigelsesmæssige konsekvenser af den midlertidige rutelukning, som betyder at de to danskflagede færger ’King Seaways’ og ’Princes Seaways’ lægges op.

Rutelukningen, der sker i kølvandet på lukningen af DFDS’ anden minicruise-orienterede rute mellem København og Oslo, kommer efter nye skærpede foranstaltninger om hindring af virusspredning i de to lande, skibene anløber.

- Vi havde håbet på at kunne forsætte ruten på basis af en reduceret operation. Men situationen udvikler sig hurtigt, og de seneste nationale foranstaltninger for at sænke spredning af virus, inklusiv nye rejserestriktioner, giver os ingen andre alternativer end at suspendere sejladserne som minimum indtil 13. april, udtaler Kasper Moos, Vice President and Head of BU Short Routes & Passenger i DFDS til nyhedsbloggen.

Mere info i næste uge

DFDS oplyser, at begge skibe oplægges i Ijmuiden med en lille besætningsgruppe ombord, mens de øvrige medarbejdere fra de to færger sendes hjem.

I den forbindelse oplyser DFDS, at rederiet nu har indledt en dialog med de respektive fagorganisationer og nationale myndigheder i Danmark, England, Holland og Tyskland – og vil kunne give en mere detaljeret information til de berørte medarbejdere i næste uge.

- Vi har indtil nu formået at sejle og servicere vores kunder på ruten, og det skyldes alene en fantastisk indsats fra vores kollegaer ombord og i land. De fortsatte med at arbejde og service vores kunder under ekstremt vanskelige forhold, og vi skylder dem en stor tak. Derfor ser jeg frem til at kunne byde kollegaerne velkommen tilbage hurtigst muligt efter, at coved-19-krisen er kommet under kontrol, siger Kasper Moos.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078