23948sdkhjf

Så meget tjener Mærsk-cheferne

Mærsks topchef Søren Skou kunne i 2019 indkassere 38.020.000 kroner som tak for sin indsats i rederiet.

Det fremgår af en særskilt opgørelse over vederlag til direktionen og bestyrelsen i koncernen, som blev offentliggjort i forbindelse med årsregnskabet for 2019 i går. 

- Det er i hvert fald et højt beløb, det er da helt klart, sagde Søren Skou i en kommentar til sin lønpakke på et pressemøde i går og fortsatte:

- Det er bestyrelsen, der beslutter min løn, og det gør de under hensyntagen til, hvad andre sammenlignelige virksomheder betaler deres direktør. Jeg er til eksamen hvert eneste kvartal, og så beslutter aktionærerne, om jeg er min løn værd. 

Opgørelsen er lagt til offentligt skue som følge af et krav fra EU til børsnoterede virksomheder. Søren Skous lønpakke består af en grundløn på 20 mio. kroner foruden forskellige incitamentprogrammer og aktieoptioner, som altså beløb sig til sammenlagt 18,02 mio. kroner i 2019. 

Den afgående finansdirektør Carolina Dybeck Happe, der tiltrådte sin stilling hos Mærsk ved indgangen til 2019, går glip af en del af incitamentsprogrammerne, fordi hun har takket ja til en stilling som CFO hos General Electric. Hun indkasserede 19,53 mio. kroner i samlet løn sidste år, hvoraf 3,44 mio. kroner var et tiltrædelsesvederlag. Finansdirektørens grundløn udgjorde 10 mio. kroner. 

Morten Engelstoft, der er CEO i APM Terminals, har ligeledes en grundløn på 10 mio. kroner. Med diverse incitamentsprogrammer nåede hans lønpakke en samlet værdi af 20,2 mio. kroner i 2019.

Vincent Clerc, der nu er udpeget som CEO i Mærsks forretningssegment Ocean & Logistics, tjente sammenlagt 17,49 mio. kroner i 2019, hvoraf grundlønnen udgjorde 8,3 mio. kroner. 

I bestyrelsen får Jim Hagemann Snabe syv mio. kroner årligt for at være formand for A.P. Møller-Mærsk, imens Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla i 2019 modtog 2,05 mio. kroner for at være næstformand. Grunlønnen for bestyrelsesmedlemmer i koncernen er 950.000 kroner om året. 

Læs også: Ærgerlig Mærsk-topchef: ”Vi har installeret 30 scrubbere, og det er en drøngod forretning”

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.171