23948sdkhjf

Isbjerge og iskaffe set gennem linsen

Vinderbilledet i den nordiske fotokonkurrence for søfarende blev et motiv uden søfarende eller skibe

Det blev et motiv uden hverken søfarende eller skibe, som vandt årets nordiske fotokonkurrence for søfarende, som netop er afgjort.

Årets vinder blev norske Andreas Wolden, hvis motiv ”Isfjell utenfor Hopen” straks sprang dommerne i øjnene.

– Et smukt billede uden søfarende eller skibe, men det har magi. Formen på isbjerget er fantastisk og måden fuglene sidder på isbjerget og flyver på er flot, lyder bedømmelsen fra dommerne.

I alt blev der indsendt 1.116 billeder fra 133 fotograferende søfolk fra Danmark, Norge, Sverige, Finland og Island.

Konkurrencen blev afholdt den 7. februar i Island på Reykjavik Maritime Museum, og de lokale dommere var fotograf Kjartan ”Golli” Þorbjörnsson og formand for fotoklubben Fokus Arngrimur Blöndal.

Ingen danske billeder i top 5

De to dommere udvalgte hurtigt en gruppe på 25 billeder, som blev skåret ned til 10. Første- til fjerdepladsen blev besluttet uden meget snak, mens der var mere diskussion om femtepladsen.

Dommerne lagde vægt på, at der er tale om en fotokonkurrence, mere end at fotografen havde været ”på det rette sted på det rigtige tidspunkt”.

Der var ingen danske billeder i top fem, men et dansk billede sneg sig ind i top 10.
Den danske del af konkurrencen har eksisteret siden 1952, mens den nordiske blev afholdt for 32. gang. De to dommere var denne gang fotolærer Jens Kostrup og fotograf og grafiker Olle Thorup.

Sea Health & Welfare modtog 422 billeder fra 47 fotografer til den danske del af konkurrencen. Heraf valgte dommerne fem vinderbilleder, mens fire billeder fik hædrende omtale.

De præmierede billeder samt seks billeder mere gik videre til den nordiske fotokonkurrence.

Der var præmier til 1. til 5. pladsen sponsoreret af Ulykkesforsikringsforbundet for Dansk Søfart, Danmark, Sjøfartsdirektoratet, Norge, Sjöfartstidningen, Sverige, Rederiet Vísir, Island og Finnlines, Finland.

Yderligere info:

Man kan se vinderbillederne fra både den danske og nordiske konkurrence samt alle de danske bidrag på Sea Health & Welfares hjemmeside, samt læse mere om, hvordan man deltager i konkurrencen. Link

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11