23948sdkhjf

Mange flere unge giver Simac et forsøg

Efter at der over en periode har været en øget indsats for at tiltrække flere unge til de maritime uddannelser, kan Simac nu melde om et rekordhøjt antal deltagere til den årlige nationale studiepraktik.

Det oplyser Simac i en pressemeddelelse.

I år har hele 127 gymnasielever ønsket at prøve kræfter med uddannelserne til maskinmester, skibsfører eller skibsofficer. Det er en stigning på 41 pct. sammenlignet med 2018. Også pigernes interesse er vokset, fremgår det.

Indsatsen for at få flere unge til at vælge en maritim uddannelse har blandt andet haft fokus på at gøre de unge opmærksomme på de karrieremuligheder, der er – både til søs og i land. Allerede ved studiestart i august var der en meget fin stigning i antallet af studerende, lyder det fra Simac.

- Denne tendens skal gerne fortsætte fremover. Derfor ser det også lovende ud, at så mange unge ønsker at snuse lidt nærmere til de maritime uddannelser i tre dage. 20 pct. af deltagerne er piger, hvilket er et godt stykke over gennemsnittet på Simacs uddannelser i dag, skriver Simac i pressemeddelelsen.

Besøgte 'Maren Maersk'

For at gøre studiepraktikken så virkelighedsnær som muligt startede eleverne onsdag med et skibsbesøg på Triple-E-skibet 'Maren Maersk' i Aarhus Havn. Her fik de unge en rundvisning på hele skibet af studerende fra Simac, der selv har været i praktik på en af kæmperne.

Gymnasieeleverne fik et indblik i, hvordan et skib er som arbejdsplads, og hørte fortællinger om de mange oplevelser, man får med en praktikplads, hvor man sejler rundt i hele verden.

Torsdag prøvede eleverne kræfter med selv at sejle et skib i simulatorerne, og de fik et indblik i den teoretiske del af uddannelserne. Torsdag aften stod på fremvisning af den legendariske film S/S Martha. I dag står den igen på undervisning, indtil praktikken slutter i eftermiddag.

Læs også: Fagboss om dualofficerer: "Rederierne har været for hurtige på aftrækkeren"

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125