23948sdkhjf

Maersk Drilling i kursfald efter optrappet handelskrig

Handelskrigen mellem USA og Kina tog en ny drejning i går, og det fik ikke mindst de shippingrelaterede aktier til at dykke.

Herhjemme gik det værst ud over Maersk Drilling, der endte dagen i går med et fald på 5,9 pct. til 412,20 kroner og endte allernederst i C25-indekset.

- Det er en optrapning af konflikten mellem USA og Kina, som rammer aktierne. Det vidner om, at der kan være rigtig langt til en handelsaftale mellem de to lande, sagde Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef i Sydbank, mandag formiddag.

- En optrappet handelskonflikt er negativt for verdensøkonomien, og derfor falder aktierne. Toldmure bremser handlen, hvilket gør produkterne dyre og betyder i det hele taget dårligere betingelser for virksomhederne, sagde han.

Også i USA fik shippingaktierne den seneste udvikling i handelskrigen at mærke. Ifølge Tradewinds faldt Golar LNG med 9,05 pct., Gaslog med 8,54 pct., Scorpio Tankers med 6,52 pct. og Matson med 5,48 pct.

Faldet i aktiekurser sker på bagkant af den seneste udvikling i handelskrigen, hvor Kina ifølge finansmediet Bloomberg News vil boykotte amerikanske landbrugsvarer.

Boykottet er et modsvar på, at USA i sidste uge gjorde klar til at sætte ti pct. told på kinesiske varer til en værdi af 300 mia. dollar fra 1. september.

Læs mere: Medie: Kina stopper import af landbrugsvarer fra USA

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094