23948sdkhjf

Smedegaard stopper som CEO i DFDS

Efter 12 år som adm. direktør i DFDS træder Niels Smedegaard tilbage ved udgangen af april.

Det bliver CFO Torben Carlsen, der tager over, når Niels Smedegaard efter 12 år som CEO i DFDS træder tilbage fra posten ved udgangen af april. 

Det oplyser DFDS i en opdatering på DFDS' egen nyhedskanal, DFDS-News.com.

Torben Carlsen har været CFO siden 2009, og han har dermed kørt parløb med Niels Smedegaard igennem størstedelen af den transformation af rederiet, som Niels Smedegaard har været ansvarlig for at gennemføre. 

I meddelelsen siger Niels Smedegaard, at hans tid hos DFDS har været en fantastisk rejse, og at han er stolt over det fremskridt, han har skabt for rederiet og dets medarbejdere. 

- Det har været en vanskelig beslutning at sige farvel, men efter at have ledet selskabet i mere end 12 år, er tiden kommet til at rykke videre og bruge min energi og erfaring i bestyrelsesposter, siger Niels Smedegaard. 

Han tilføjer, at DFDS er godt positioneret til at gå fremtiden i møde, og at han føler sig helt tryg ved at lade overlade roret til Torben Clausen, som han ønsker "god fart".

- Jeg skylder alle hos DFDS – fra de enkelte medarbejdere til resten af ledelsesholdet og bestyrelsen – et stort tak for de gode år, vi har haft sammen. Vi har delt mange gode oplevelser og er kommet igennem betydelige udfordringer sammen. Alt det vil jeg tage med mig, siger Niels Smedegaard. 

DFDS' bestyrelsesformand Claus V. Hemmingsen fortæller i meddelelsen, at Niels Smedegaard har gennemført en imponerende transformation af rederiet, der er vokset til dobbelt størrelse i den tid, han har været CEO. 

- I dag er DFDS et langt mere profitabelt selskab med dygtige medarbejdere, der er godt forberedte til at fortsætte væksten og håndtere de udfordringer, som fremtiden bringer, siger Claus V. Hemmingsen og peger på Brexit og en digitalisering af branchen. 

Han benytter lejligheden til – på bestyrelsens og sine egne vegne – at takke Niels Smedegaard for han store indsats. Hemmingsen udtrykker dog også glæde over at kunne lade Torben Carlsen tage over efter Niels Smedegaard.

- Igennem årene har Torben og Niels arbejdet tæt sammen med deres kolleger i direktionen og haft et fremragende samarbejde med bestyrelsen. Torben har spillet en vigtig rolle i udviklingen af DFDS, og med hans brede kendskab til virksomheden er han den rette person til at sikre fremdrift og fortsat succes for DFDS, siger Claus V. Hemmingsen. 

Torben Carlsen er 53 år. Han har ifølge DFDS en bred og international baggrund inden for ledelse med erfaring fra ledende positioner i Schweiz og USA, primært inden for luftfart. Desuden har han erfaring fra kapitalforvaltning.

I meddelelsen siger han, at han er stolt over, at bestyrelsen har sat sin lid til ham, og at han er ydmyg over for den opgave, der ligger foran ham.

- Jeg glæder mig til at arbejde sammen med resten af ledelsen og vores mange dygtige kollegaer om at fortsætte den gode udvikling af DFDS baseret på de strategiske planer, vi har udvikling i tæt samarbedje med bestyrelsen, siger Torben Carlsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079