23948sdkhjf

Livbåde til bygninger

Den finske teknologikoncern Wärtsilä oplyser i en pressemeddelelse, strategisk udsendt i starten af FN-klimamødet i Polen, at de nu introducerer en livbåd til montering på bygninger. Nærmere bestemt placeret på davider, der sidder som altaner på boligblokke, så mennesker kan bjærge sig selv ved store oversvømmelser.

Wärtsiläs nye livbåd er et produkt, som slet ikke burde eksistere, understreges det. Det kommer det forhåbentligt heller ikke til - livbåden er nemlig et hypotetisk produkt, lader de forstå. En kommentar og en opfordring til at handle, så klodens temperatur kan tøjles på det niveau, videnskaben har sat som maksgrænse.

Der er selvfølgelig også tale om markedsføring. Det er helt fair for en kommerciel virksomhed, som udvikler og producerer teknologi til skibsfarten, der er en af de store udledere af drivhusgasser, men som samtidigt er en af de helt store transportører af klodens varer.

Heldigvis er det ikke kun i Finland, der er kommet fokus på grønnere teknologi til skibsfarten. Det er der kommet rigtig mange steder i branchen, og det er ikke tilfældigt, at en af de andre store globale aktører i det felt, i det nu snart forgangne år ændrede navn til MAN Energy Solutions.

COP24 var ligeledes anledningen til, at Mærsk gik ud og lovede at være klar med de første CO2-neutrale skibe i 2030, og de trumfede samtidigt IMO-målet ved offentligt at lufte tanken om at være et helt CO2-neutralt rederi i 2050. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11