23948sdkhjf

Markant fald i Kalundborg Havns godsomsætning

Sommerens tørke er den direkte årsag til, at havnen i Kalundborg har oplevet et fald i eksporten af korn. Den samlede nettoomsætning er dog alligevel steget i forhold til året før
Markant fald i godsomsætningen, men stadig højere nettoomsætning end året forinden. Havnebestyrelsens formand Martin Schwartzbach(DF) gennemgik på et havnebrugermøde i Kalundborg mandag aften havnens situation.

Det skriver Sjællandske Medier .

- Med et resultat efter afskrivninger på 3,7 millioner kroner mod forventet 2,9 millioner kan vi være nogenlunde tilfredse omstændighederne taget i betragtning, sagde bestyrelsesformanden og konstaterede, at der på trods af faldende godsomsætning var vækst i nettoomsætningen sammenlignet med året før.

- Når vi ser på indeværende år, 2018, er vi markant ramt på manglende godsomsætning begrundet i manglende eksportkorn. Den tørre sommer har, ud over at have ramt landmændene og grovvareselskaberne, ligeledes ramt Kalundborg Havn direkte på vores aktivitet og indtjening. Med et høstudbytte på mange procent under normalen betyder det også manglende korn til eksport.

- Selvom året ikke er gået endnu, kan jeg allerede nu med sikkerhed sige, at Kalundborg Havn får et markant fald i den samlede godsomsætning over kaj for året, oplyste Martin Schwartzbach ifølge Sjællandske Medier på havnebrugermødet.

Uanset dette har havnen dog også oplevet mange positive ting i år som vækst i arealudlejningen. De større områder med tankyards i containerterminalen er igen blevet udvidet, og der er på ny investeret millioner for at tilgodese kunders ønsker og behov. Containerterminalen er nu er oppe på at fylde 48.000 kvadratmeter i alt på den nuværende position i Østhavnen, ligesom havnen har udlejet yderligere arealer andre steder på havnen. I forbindelse med Avista Oils genopbygning har det været nødvendigt at flytte rundt på de omkringliggende areallejeaftaler rundt om fabrikken, så der kunne genereres plads til opførsel af den nye fabrik i gode omkringliggende rammer, fortalte bestyrelsesformanden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078