23948sdkhjf

Torm går kraftigt tilbage i presset marked

Kortere sejladser og lavere efterspørgsel gav tankrederiet Torm et underskud på 164 mio. kroner i tredje kvartal

I et marked, der ifølge CEO Jacob Meldgaard var historisk lavt i tredje kvartal, har tankrederiet Torm måttet indkassere et underskud på 24,9 mio. dollar, svarende til 164 mio. kroner. 

Det fremgår af det netop offentliggjorte kvartalsregnskab

Resultatet er en tilbagegang i forhold til samme periode sidste år, der gav et underskud på 4,2 mio. dollar.

- Markedet for produkttank nåede historisk lave niveauer i tredje kvartal, der var påvirket af faldende efterspørgsel og korte distancer for sejladserne. Jeg er ikke desto mindre fornøjet over, at Torm bliver ved med at præstere godt i et svært marked, siger Jacob Meldgaard i en kommentar i regnskabet.

Driftsresultatet endte på 14,7 mio. dollar i tredje kvartal 2018, hvor samme kvartal i 2017 gav et driftsresultat på 37,0 mio. dollar. 

Særligt markedet for MR-skibe var under pres. Ifølge Torm nåede segmentet i tredje kvartal det laveste rateniveau nogensinde. Raffinaderierne producerede i rekordfart, hvilket var med til at holde hånden under markedet, men det kunne ikke opveje de negative effekter fra en faldende efterspørgsel og den kannibalisering af markedet, som produkttank har oplevet fra nybyggede rålolietankskibe. 

De gennemsnitlige TC-rater for Torms skibe lå i kvartalet på 10.598 dollar om dagen. Det er markant lavere end niveauet på 14.279 dollar om dagen i samme periode sidste år. Alligevel ser Jacob Meldgaard positivt på fremtiden. 

- Vi tror, at raterne i produkttank har nået bunden i tredje kvartal, og i fjerde kvartal har vi oplevet stærkere rater drevet af øget eksport fra Den Mexicanske Golf og et stærkere marked for råolie. Vi fastholder et optimistik syn på de langsigtede perspektiver fro produkttankmarkedet, siger han i regnskabet. 

Han tilføjer, at det nye joint venture med ME Production China vil sikre Torm adgang til scrubbere af høj kvalitet og til gode priser. 

For de første ni måneder af 2018 har Torm et underskud på 33,1 mio. dollar. Samme periode sidste år gav et underskud på 1,2 mio. dollar.

Ved udgangen af tredje kvartal bestod Torms flåde af 74 ejede skibe, tre på charter og ti skibe i ordrebogen. Af de 74 ejede skibe er tre blevet solgt i løbet af kvartalet til en samlet værdi af 20 mio. dollar. De tre skibe forventes leveret i løbet af fjerde kvartal. Der er tale om de MR'ere 'Torm Neches' og 'Torm Clara', der begge er fra 2000, og handysize-skibet 'Torm Ohio' fra 2001. 

Torm
mio. dollar 3. kvt. 2018 3. kvt. 2017
Nettoomsætning 140,4 155,8
Resultat af primær drift (ebitda) 14,9 37,0
Resultat før skat -24,5 -3,9
Resultat efter skat -24,9 -4,2
Afkast af investeret kapital (ROIC) -4,3 pct. 1,6 pct.
Egenkapital 858,7 784,1
Antal ansatte
Regnskabsperioden blev afsluttet 30. sep. 2018

Læs mere om: TORM
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094