23948sdkhjf

Toplobbyist forlader Danske Rederier

Direktør i Danske Rederier, Jakob Ullegaard, modtager kronprins Frederiks Harvard-legat og siger sit job op
Ved udgangen af juli må brancheorganisationen Danske Rederier sige farvel til en af sine højest placerede lobbyiser, når direktør Jakob Ullegård forlader organisationen efter lidt mere end tre års tjeneste.

I fredags modtog han kronprins Frederiks særlige legat, som giver adgang til et års studier på Harvard Kennedy School, hvor Jakob Ullegård skal tage en Master in Public Administration, som en såkaldt Mid Career-studerende i blandt andet økonomi, ledelse og politik.

Overrækkelsen skete ved et arrangement på Christiansborg Slot.

Uvis fremtid
- Jeg har sagt jobbet op og ved ikke, hvad der skal ske, når jeg kommer tilbage om et år. Det bliver en fantastisk oplevelse at tage hele familien med til USA og opleve den amerikanske østkyst, siger Jakob Ullegård. Han er 43 år og har to sønner på otte og 11 år.

Han vil med egne ord bruge USA-opholdet til at suge luft ned i lungerne og fylde batterierne med ny viden og ny inspiration til at give karrieren en ny kurs.

- Forhåbentlig kan jeg komme hjem og gøre en forskel ved at fremmede dansk-amerikanske forbindelser, siger Jakob Ullegård.

I sin tid i Danske Rederier har Jakob Ullegård blandt meget andet varetaget interesserne for færgerederierne samt for medlemmerne af Rederiforeningen af 2010.

Gennem nåleøjet
Med kronprinsens legat slipper man gennem nåleøjet til Harvards institut for politisk videnskab, Kennedy School, i Cambridge lidt udenfor Boston.

Sammen med legatet følger 400.000 kr. til at dække udgifterne til opholdet i USA.

Jakob Ullegård er den første, der modtager legatet for anden gang.

Første gang fik han legatet som ung studerende i statskundskab tilbage i 2001/2002.

Fra adm. dir. i Danske Rederier, Anne H. Steffensen, lyder udtalelsen således:

- Jeg er stolt af, at Jakob med sin dygtige indsats i Danske Rederier kan komme i betragtning til legatet fra Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik. Det er jo en kæmpe mulighed for at studere på en af verdens bedste skoler, og det vil helt sikkert bringe Jakob endnu videre. Vi kommer til at savne hans indsats her i Danske Rederier, hvor han har været central for både vigtige politiske resultater, for nærhed til medlemmerne og for den udvikling, som vi er i gang med som organisation. Jeg ønsker ham derfor alt mulig held og lykke fremover.

Fra Dansk Energi
Jakob Ullegård kom til Danske rederier i 2015 fra en stilling som kommunikationschef i Dansk Energi og har tidligere været blandt andet særlig rådgiver for daværende forsvarsminister Gitte Lillelund Bech (V), chef for Public Affairs i Landbrug og Fødevarer, direktionsassistent og PA-medarbejder i TDC og ansat i Venstres Politisk-Økonomisk Sekretariat.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.159