23948sdkhjf

J. Lauritzen venter at nå breakeven i tørlast til næste år

Tørlast- og tankrederiet mindskede underskuddet i første kvartal og har indbefragtet flere skibe i forventning om et bedre tørlastmarked
J. Lauritzen kom ud af første kvartal med et lidt mindre underskud på bundlinjen end den tilsvarende periode sidste år.

Driftsindtjeningen (EBITDA) udgjorde således minus 6,2 mio. dollar i første kvartal mod et underskud på 7,4 mio. dollar i første kvartal 2017, fremgår det af en kvartalsopdatering fra rederiet.

Resultatet fordelte sig med godt minus 10 mio. dollar i tørlastdelen, Lauritzen Bulkers, mens gasdivisionen, Laurizen Kosan, tjente knap 5 mio. dollar på driften før af- og nedskrivninger.

I første kvartal udgjorde det gennemsnitlige antal opererede tørlastskibe 83 mod 82 i fjerde kvartal 2017, mens det gennemsnitlige antal opererede gastankskibe var 32, uændret i forhold til fjerde kvartal i fjor.

- I årets første kvartal blev der indbefragtet yderligere et antal tørlastskibe på længerevarende time-charter i forventning om fortsatte forbedringer af tørlastmarkedet”, udtaler adm. direktør Mads P. Zacho. Han tilføjer at indtjeningen fra rederiets gastankskibe var som forventet.

Af væsentlige begivenheder i årets første kvartal nævner ledelsen, at seks yderligere tørlastskibe blev taget på længerevarende time-charter med option på såvel forlængelse som køb.

Derudover blev to gastankskibe indflaget under Dansk Internationalt Skibsregister (DIS) som de første J. Lauritzen-ejede gastankskibe under dansk flag siden 2003.

I kvartalsmeddelelsen noteres det, at tørlastmarkederne efter den sædvanlige svækkelse i starten af året steg mod slutningen af første kvartal.

Markedet for mindre gastanskskibe nød godt af de sædvanlige sæsonmæssige styrkelser, i særdeleshed de mindste skibsstørrelser, skriver ledelsen.

- Lauritzen Bulkers er godt positioneret til de forventede forbedringer af tørlastmarkedet i den resterende del af året. Vor kerneflåde af ejede, og skibe på længerevarende time-charter indgået i foregående år, forventes imidlertid først at nå break-even i 2019, hedder det i rederiets meddelelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156