23948sdkhjf

Nordsøolie runder 80 dollar efter fire år

Kort efter Mærsks salg af olieforretningen er prisen på en tønde olie på vej i vejret.

For første gang siden 2014 er prisen på en tønde nordsøolie over 80 dollar, skriver nyhedsbureauet AFP.

Prisen på olie faldt drastisk i 2014, og det skabte problemer for producenter i den danske del af Nordsøen og den danske stat, der ikke fik så store indtægter som ventet.

I starten af 2016 var prisen på nordsøolie faldet til under 40 dollar. Senere er priserne igen steget, og i øjeblikket bliver olieprisen presset op af USA's beslutning om at trække sig ud af atomaftalen med Iran.

Iran er én af verdens store producenter af olie. Men USA's beslutning kan gøre det sværere for landet at afsætte sin olie.

Stigningen i olieprisen kommer samtidig med, at Mærsk har fremlagt et skuffende kvartalsregnskab med et underliggende underskud på 239 mio. dollar.

Mærsk solgte sin olieforretning Maersk Oil til franske Total i løbet af første kvartal – ifølge Finans efter at en kreds af aktionærer med ATP i spidsen har arbejdet for et opgør med A.P. Møller-Mærsks status som konglomeret med forretningsben i mange forskellige sektorer.

Det er lige præcis nu, hvor de (Mærsk, red.) har solgt olien, at prisen kører op, og de mærker konsekvensen i shippingforretningen, siger Nina Movin, adm. direktør for investeringsselskabet Otto Mønsted, til Finans.

Som Søfart skrev i går, var det særligt omkostningerne i Maersk Line, der var med til at trække det samlede Mærsk-regnskab i rødt.

Læs mere: Høje omkostninger tynger Maersk Line

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141