23948sdkhjf

MSC opkræver gebyr for containere på 'Maersk Honam'

Imens det delvist udbrændte containerskib 'Maersk Honam' er ved at være klar til et anløbe Jebel Ali-havnen, har Maersk Lines alliancepartner MSC opkrævet et ekstra gebyr for håndtering af uskadte containere.

Det bliver dyrt at være modtager af containere, der er sluppet uskadte igennem branden, som brød ud på den 353 meter lange containerskib 'Maersk Honam' den 6. marts.

Ifølge Gcaptain har MSC bekræftet, at de hot spots, som stadig brænder på skibet, nu er så tæt på at være slukkede, at skibet er sat til at anløbe Jebel Ali ved Dubai den 22. maj. 

Derfra vil der gå 4-7 dage, før alle containere er kommet af skibet, og de kan blive sendt afsted mod deres modtagere. 

MSC har dog også sendt en opkrævning for at dække "alle yderligere omladnings-, opbevarings- og transportomkostninger, som MSC står med som følge af det beklagelige tab".

Opkrævningen lyder på 750 dollar for en tyvefodscontainer og 1250 dollar for en fyrrefods.

Opkrævningen er ikke den eneste uventede regning, der kommer til at følge med modtagelsen af containere fra 'Maersk Honam'. Som Søfart tidligere har skrevet, erklærede Maersk Line ’general average’ efter branden på skibet. Det betyder jævnfør maritim jura, at alle de involverede parter, heriblandt kunder, deler tabene i forbindelse med hændelsen.

Læs mere: Mærsk ændrer praksis for stuvning af farligt gods

'Maersk Honam' er bygget i 2017 og har en kapacitet på 15.262 TEU. Der var 12.416 TEU om bord, da skibet brød i brand. Fem besætningsmedlemmer har mistet livet i ulykken.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094