23948sdkhjf

Svitzer vinder terræn på tre vigtigste markeder

De første måneder har ført til øget omsætning i tre ud af fire regioner for Mærsk-koncernens bugserselskab Svitzer.

Der var vækst på menuen for Mærsk-koncernens bugserselskab Svitzer i første kvartal 2018. 

Flåden blev forøget med 17 fartøjer i forhold til udgangen af første kvartal 2017, så der nu sejler 364 både under Svitzer-brandet, hvoraf de 17 er indchartrede. 

Særligt i Amerika har der været brug for de nye både. Vundne opgaver i nye havne har bidraget til en vækst i regionen på 35 pct., så omsætningen i første kvartal er steget til 23 mio. dollar fra 17 mio dollar i 2017. 

Også i Europa og Australien har Svitzer øget omsætningen med henholdvis 12 pct. og 11 pct, så den endte på henholdsvis 64 mio. dollar og 70 mio. dollar. Omsætningen i Afrika forblev den samme på 20 mio. dollar.

Imens de øgede aktiviteterne i Europa primært blev båret af vejrbaserede slæb i Storbritannien, tabte Svitzer markedsandele i havne med flere operatører, når man sammenligner med første kvartal 2017.

Det overordnede driftsresultat pr. fartøj blev forbedret en anelse, drevet af nye fartøjer på kontrakter, salg af oplagte fartøjer og reduktioner i omkostninger. 

Den totale omsætning i Svitzer endte på 177 mio. dollar i første kvartal 2018. Det er en fremgang på 13 pct. fra 157 mio. dollar i samme periode sidste år.

Mærsk har lavet om på regnskabsstrukturen i forbindelse med den netop fremlagte kvartalsregnskab. Det betyder, at regnskabet nu er opdelt i forretningssegmenter frem for selskaber, og Svitzer hører i den forbindelse under segmentet Terminals & Towage.

Foruden Svitzer består segmentet af en række såkaldte gateway terminals. Det samlede omsætning i segmentet endte på 911 mio. dollar i første kvartal 2018, imens driftsresultatet (ebitda) landede på 196 mio. dollar.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094