23948sdkhjf

Danske shipping-folk laver kryptovaluta

Tidligere Mærsk-folk vil revolutionere containerindustrien, og har netop udstedt sin egen kryptovaluta for at rejse kapital.

En ny kryptovaluta har set dagens lys, og denne gang er den udstedt i Danmark med dybe rødder i shipping.

Børsen skriver i dag, at iværksættervirksomheden Blockshipping vil rejse 150 mio. kroner i risikovillig kapital igennem den nye valuta, som har fået navnet container crypto currency (ccc). 

- Nu er butikken åben, og det er et stort bjerg at kravle hen over. Vi har oplevet stor interesse fra hele verden, og der er kommet bud fra potentielle kunder og folk i kryptoverden. Derudover er vi af forskellige hjemmesider blevet vurderet til at være en af de bedste ICO’s (initial coin offering, red.) baseret på vores forretningsmodel, siger Peter Ludvigsen, stifter og adm. direktør i Blockshipping, til Børsen. 

Blockshipping har sat sig for at skabe et digitalt register over containere. Ved hjælp af blockchain-teknologi skal det være muligt at følge containere digitalt og dermed optimere driften og reducere mængden af tomme containere, der bliver transporteret eller strander rundt omkring. 

Peter Ludvigsen har en baggrund i blandt andre Maersk Line og UASC. I Blockshipping flankeres han af COO Christian Gyntelbjerg, som tidligere har arbejdet i Mærsk og DHL, samt CTO Jesper Vedelsby, der har erfaring som teknisk arkitekt i shipping, luftfart og energisektoren.

Kryptovalutaer er ofte en kritiseret størrelse, da valutaformen i mange tilfælde har vist sig at være associeret korruption og anden kriminalitet. Peter Lund forklarer til Børsen, at Blockshipping har forsøgt at imødekomme kritikken ved at rådføre sig med både Kammeradvokaten og den finansielle rådgiver Norfico, og ved at udstede CCC med Danmark som base. 

- Vi har været utroligt omhyggelige med at være compliant, siger han til Børsen.

Salget af CCC slutter den 14. juni.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11