23948sdkhjf

Minister afviser billigere billetter på Spodsbjerg-Tårs

Fire borgmestres opråb om skævvridning af konkurrencen efter takstnedsættelse på Storebælt preller af på transportminister Ole Birk Olesen (L). Borgmester kæmper videre.

Det har ikke haft den store effekt, at borgmestrene fra Lolland, Svendborg, Langeland og Guldborgsund i marts gik sammen i et brev til transportminister Ole Birk Olesen.

Hensigten med brevet var at sikre lavere billetpriser på Langelands-overfarten, efter at taksterne på Storebæltsbroen blev sat ned ved årsskiftet. Ifølge Fyns Amts Avis preller de fire borgmestres henvendelse dog af på ministeren, der svarer tilbage, at regningen for billigere billetter med færgen ville ende hos de bilister, der tager Storebæltsbroen.

- Jeg er skuffet over den ligegyldighed, der er fra transportministeren og Sund & Bælts bestyrelse i forhold til at få sat priserne ned. Vi beder ikke om, at det skal være billigere end Storebæltsbroen – vi ønsker bare at få en ligebehandling, siger Langelands borgmester Tonni Hansen (SF) til Fyns Amts Avis.

I rederiet Færgen vurderer salgs- og marketingchef Lindy Kjøller, at takstnedsættelsen på Storebælt allerede kan mærkes på Spodsbjerg-Tårs. Imens Storebæltsbroen i årets første kvartal lagde asfalt til 3725 flere lastbiler end i samme periode sidste år, oplevede Færgen et fald på 329 lastbiler. 

Lindy Kjøller medgiver over for Fyns Amts Avis, at hun ikke kan sige med sikkerhed, at faldet skyldes lavere takster på Storebælt.

- Nej, men jeg har talt med flere vognmænd, der lige nu sidder og regner på, hvad der er billigst. Og de fortæller, at de fremover vil tage broen, hvis den nuværende forskel fortsætter, siger Lindy Kjøller.

Tonni Hansen vil nu forsøge at få partifæller og lokalt valgte folketingsmedlemmer til at arbejde for, at konkurrencen mellem bro og færge kommer tilbage på samme niveau, som før taksterne blev sat ned på Storebæltsbroen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14