23948sdkhjf

DFDS opjusterer efter godt første kvartal

REGNSKABSTAL: Effekten fra købet af tyrkisk rederi sætter ind i andet halvår og ventes at bidrage til et overskud på den anden side af 3 mia. kroner i 2018

DFDS opjusterer forventningen til 2018 efter et første kvartal, hvor resultatet før skat og særlige poster steg med 18 pct. fra en omsætning på knapt 3,5 mia. kroner, svarende til en stigning på 8,2 pct.

- Både vækst og indtjening var bedre end forventet i første kvartal og vores forventning til omsætningsvæksten for hele året er nu opjusteret til 4 pct. og til 10 pct. med U.N. Ro-Ro. Europas vækst er robust og fortsætter med at understøtte såvel færgeruter som logistikaktiviteter. Vores forbedringsprojekter er på sporet og vil også bidrage til indtjeningen i år, udtaler DFDS’ CEO Niels Smedegaard i forbindelse med dagens Q1-tal fra rederiet.

DFDS oplyser i første kvartalsrapporten, at fragtmængderne på færgeruterne steg 3 pct. på trods af en negativ effekt af en tidlig påske (i marts) mod en sen påske i 2017. Derimod steg antallet af passagerer med 14 pct. som følge af en positiv effekt af den tidlige påske. Og aktivitetsniveauet var højt for flere store logistikkontrakter i første kvartal, hvilket øgede resultaterne betydeligt for forretningsområderne Nordic og Continent.

EBITDA før særlige poster steg 10 pct. til 453 mio. kroner efter de højere indtjeninger for både færgeruter og logistikaktiviteter. Resultatet indeholder dog en engangsomkostning på 15 mio. kroner relateret til effekterne af ’Primula Seaways’s kollision med et containerskib 2. marts.

DFDS forventer, at overtagelsen af U.N. Ro-Ro afsluttes juni i år. Inklusiv den forventede effekt heraf i årets sidste to kvartaler, bringer det øgede aktivitetsniveau i årets første tre måneder forventningen (EBITDA) til 2018 op på intervallet 3 til 3,2 mia. kroner i 2018 mod 2,7 mia. kroner i 2017.

Læs også:  Brexit halverer væksten hos DFDS

Læs mere om: DFDS
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125